Litteratur

Colleen Hoover for begyndere

Bliv klogere på de populære bøger

Af Cecilie Damgaard Morales Bondy

Tags

Skønlitteratur
Tak til forlaget for lån af billede

Nu er den her snart! Filmen mange har ventet på i spænding kommer nu i biograferne fra den 5. september. Der er selvfølgelig tale om det romantiske drama, der bygger på Colleen Hoovers bestseller-roman af samme navn, ”It Ends With Us”. Hoover har siden bogudgivelsen i 2016 taget hele verden med storm, og hendes bøger er at finde overalt på de globale bestsellerlister og på de sociale platforme.  

Selv om ”It Ends With Us” løber med meget af opmærksomheden som optakt til filmens premiere, har Hoover været utroligt produktiv og har skrevet mange andre bøger, der også er værd at kaste sig over. Men hvor skal man starte? Her kommer et par anbefalinger af nogle af hendes bøger: 

Det ender med os 

Lily Bloom har i løbet af sin barndom oplevet vold i hjemmet mellem dem, hun elskede allermest, nemlig hendes forældre, og Lilys tro på kærlighed falmer. Dette ændrer sig dog, da hun møder den flotte kirurg, Ryle, og de to bliver kærester. Lykken varer dog ikke ved, da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op i nutiden og truer deres forhold. Lily opdager samtidig noget ved Ryles´ adfærd, som hun genkender fra fortiden, noget som gør hende bange. ”Det ender med os” var en hjerteskærende pageturner af en læseoplevelse, og selvom man kan sige meget om bogens tema, efterlader bogen læseren fuld af følelser, og den er ikke lige til at glemme. 

Forbandede kærlighed 

Tate er travl og fokuserer på sin karriere, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed. Det virker derfor som den perfekte ordning for de to, der aftaler et forhold, der udelukkende er baseret på sex, så længe Tate holder sig inden for Miles’ to regler:

Spørg aldrig ind til fortiden.

Forvent ikke en fremtid.

Men kan Tate det? Hun forelsker sig langsomt i den flotte og mystiske mand, der bærer på en stor sorg og smerte som en skygge fra fortiden. Forholdet er ikke længere helt så ukompliceret. ”Forbandede kærlighed” er virkelig en af Hoovers bedste bøger og handler om at rejse sig, turde stole på sig selv og give sig selv lov til at opleve kærlighed igen efter at have oplevet det værste.  

Mørkt bedrag

Forfatteren Lowens karriere halter lidt, så da bestsellerforfatteren Verity Crawfords mand, Jeremy, henvender sig til Lowen for få hende til at færdiggøre Verity´s bogserie, da denne er blevet lam. Lowen følger med Jeremy til parrets hjem for at lave research.  I Veritys papirer opdager Lowen nu til sin rædsel en ufærdig selvbiografi, hvor Verity skriver eksplicit om sit ægteskab samt nogle voldsomme hændelser, der har ødelagt familien.  Skal Lowen fortælle Jeremy om hendes opdagelser? Vil det splitte familien yderligere? Og hvordan blev Verity egentlig lammet?

Dette er bogen til dig, der er vild med en god thriller og nogle gode plottwists. 

9.november 

Den 18-årige Fallon møder tilfældigt den unge forfatter, Ben, aftenen inden hun flytter til New York, og det er kærlighed ved første blik. De aftaler at mødes hvert år, den samme dag, de næste fem år, for at se om følelserne forbliver, og det gør de! For hvert år bliver deres forhold foldet mere og mere ud, og for Ben bliver Fallon en muse for hans forfatterskab. Deres forhold udfordres imidlertid af uforudsete hændelser i livet år efter år, der kommer deres kærlighed på tværs. 

Samtidig erfarer læseren, at Ben bærer på en dyb hemmelighed, som føles umulig nogensinde at sige højt til Fallon – måske han kan skrive om den? Og vil Fallon nogensinde kunne tilgive ham?

9. november vil jeg anbefale til alle, der elsker umulige kærlighedsdramaer og skæbnefortællinger.  

Noget der ligner Colleen Hoover 

Hvis du bare ikke kan få nok af Colleen Hoovers bøger, så finder du her andre gode bud på bøger, der ligner - hvad end du er til thriller eller hjerteskærende kærlighedsfortællinger. Mange af bøgerne kan du låne på biblioteket eller på e-reolen.