Børn

Læs om TAL – Leg med TAL

I Primus’ miniskole læser og leger vi med TAL hele august.

Af Lisbeth Agth Scott Magle Pedersen

Tags

0-6 år læseinspiration

Er der laaaang tid til, at du skal starte i skole, eller er det i år, at du starter i skolen? Og glæder du dig så meget, at du slet ikke kan vente? Så kom til Primus’ miniskole i Spor 3. Her leger vi miniskole hele august for dig, der er 0-6 år.

Temaet i år er TAL.

Vi leger med tallene, former tal med piberensere og vores kroppe. Vi farver Mumi-tal, og du må få arket med hjem… Og så læser vi historier om tal.

Her er et udpluk af nogle rigtig gode billedbøger om TAL, som introducerer tallene godt, alt imens du hører en god historie:

Konrad, Koko og tallet 3 af Maria Nilsson Thore. En sød og sjov bog om grisen Konrad og koen Koko. De vil bade og vil hoppe i vandet, når de har talt til 3. Men kommer de mon begge i vandet? Bogens illustrator har sørget for, at der er mange ting at tælle på siderne - og ja, selvfølgelig er der tre af hver ting. Super godt skruet sammen, så alle ved, hvad tallet 3 er, efter bogen er læst. I samme serie kan man også finde bogen Konrad, Koko og tallet 7. Der bliver også snart to yderligere bøger om Konrad og Koko tilgængelige på biblioteket. De handler om henholdsvis tallet 1 og 5.

En rød ræv af Kate Read. Denne bog har smukke illustrationer og et sjovt, lille plot twist. En tællebog, der samtidig sætter en historie om en sulten ræv i spil, hvor spændingskurven stiger. Man kommer gennem alle 10 tal, og den har en skøn detalje til sidst, hvor tallet 100 har en afgørende rolle.

1 gnaven Boris – en tællebog af Ryan T. Higgins. En skøn bog om tallene, den gnavne bjørn Boris og hans venner. Her er igen en bog, hvor tallene præsenteres samtidig med, at en historie udspiller sig. Ret sjov, og bare rolig, der er ikke nogen karakterudvikling hos Boris i bogen - han forbliver gnaven.

Tal atlet af Lotte Salling er en skøn bog, hvor I sammen kan forme tallene med kroppen. Tag gerne bogen med ud på græsplænen og hyg jer med at forme tal.

Herunder kan I finde yderligere inspiration til bøger om TAL.

God tælle- og læselyst derude!