Info fra biblioteket

FGU Nord og Ballerup Bibliotekerne samarbejder om nyt ungdomsområde

Af Sofie Olsen

Tags

Unge

Arbejdsbukserne var på, da de unge fra FGU Nord stod morgenfriske klar til en flittig arbejdsdag på Ballerup bibliotek. Med hjælp fra frivilliggruppen ”Det grønne værksted” og arkitekt Theresa Himmer skulle de unge hjælpe biblioteket et skridt videre med genindretningen af deres ungeområde. 

Efter en kort introduktion af hele projektet gik eleverne i gang med hammer, skruer og slibemaskiner, hvorefter dagen stod på klargøring af skamler og borde samt konstruktion af alt fra vægmøbler til værktøjsvogne

Skæve brædder og godt samarbejde 

Dele af FGU Nord-eleverne fik også erfaret, at alt ikke altid går som planlagt. Ved færdiggørelsen af et vægmodul var træbrædderne mere skæve end først antaget. 
Dette stoppede dog ikke eleverne, og sammen med frivillige fra ”Det grønne værksted” udarbejdede de en ny slagplan. Gennem stort samarbejde og et par ekstra hænder lykkedes det at samle brædderne optimalt trods udfordringerne. 

Samtidig med arbejdet på Posthuset blev samarbejdsevnerne også testet på biblioteket. Her konkluderede FGU’erne hurtigt, at det er nemmere at sætte hjul på en vogn eller lister på væggen, hvis man spørger en god ven om hjælp.

Udstillinger og springvand 

Trods de store arbejdsopgaver var der stadig tid til anden fordybelse også. 

Et par af eleverne prøvede nemlig også kræfter med biblioteksfaget og skabte en flot udstilling i området. Her blev der ikke blot fundet en række bøger frem, blandt andet titler som er populære på Tiktok, men også anbefalinger til musik, der ville sætte én i den helt rette stemning. Som afslutning på dagen blev der også sat gang i to springvand, der skal fungere som stemningsspredere og distrahering fra caféen og dens gæster. 

Genindretningen af Ballerup biblioteks nye ungdomsafdeling er et sammenskabende projekt, hvor de unge har ordet. Gennem en fokusgruppe har de unge selv kommet med input til indretningen og stemningen. Glæd dig allerede til den store åbningsreception efter sommerferien.