• Film (net)

Borger.dk – din guide til det offentlige

(2013)
Vil du gerne vide, hvad borger.dk er? Så kig med her!

Materialets indhold

Synes du, at det er en jungle at finde rundt i det offentliges hjemmesider fra stat, region og kommune? Ved du for eksempel ikke, hvor du skal søge om boligstøtte, om du er berettiget til pension, eller hvordan du får et nyt pas? Så er hjemmesiden Borger.dk altid et godt sted at starte. Her får du nemlig et samlet overblik og indgang til hele det offentlige via én side.
Borger dk. er på den måde din offentlige vejviser…

Bliv klogere på, hvordan du bruger borger.dk.ved et gennemgå dette e-kursus.

Borger.dk - din guide til det offentlige

Det offentlige har tilsammen tusindvis af hjemmesider. På borger.dk får du et overblik og samlet indgang til hele det offentlige via én side. Borger.dk er skabt i et tværoffentligt samarbejde for at give dig en fælles indgang til det hele.

Borger.dk er din offentlige vejviser på internettet, hvor du finder information om, dine muligheder, rettigheder og pligter som borger i Danmark. Informationen er inddelt efter forskellige emner som for eksempel:

- Arbejde, dagpenge og ferie
- Bolig og Flytning
- Ældre
- Og meget mere!

I trin-for-trin-vejledningen foroven kan du se, hvordan du finder rundt på borger.dk

Mange forskellige typer indhold på borger.dk

Indholdet på borger.dk er samlet i 17 forskellige emner, som du kan se på forsiden af borger.dk. Emnerne guider dig videre til den information, selvbetjening eller myndighed du søger.

Borger.dk indeholder en masse kortere artikler, der forklarer om dine rettigheder og pligter som borger. Her kan du f.ex. læse om pension, barsel, valgret mm.

Hvis du på borger.dk logger ind med dit MitID, kan du få adgang til endnu mere i borger.dk:

Selvbetjeningsløsninger. Staten og kommunerne giver mulighed for eller kræver, at du skal betjene dig selv på en lang række områder via elektroniske selvbetjeningsløsninger. Det kan f.ex. være at søge om nyt sundhedskort, at ændre sin årsopgørelse fra Skat eller søge om byggetilladelse.

Mit overblik: Her kan du samlet se de personlige oplysninger det offentlige har om dig f.ex. tidligere adresser, sygehusjournaler mm.

Digital Post. Med denne digitale post modtager du post fra både offentlige myndigheder og private virksomheder.

Hvad har du gennemgået?

Du har nu gennemgået nogle af de muligheder, der findes på borger.dk. Her kan du bl.a. finde svar på spørgsmål, du har om dine muligheder, rettigheder og pligter som borger i Danmark. Du kan også bruge borger.dk til at tjekke din digitale postkasse, logge ind på Min Side eller benytte dig af de offentlige selvbetjeningsmuligheder.

Når du får tid, kan du jo prøve at taste www.borger.dk i adressefeltet, og se hvad, der kommer frem.

Har du brug for hjælp til de digitale løsninger, som kommunerne og det offentlige stiller til rådighed, er der hjælp at hente i Den digitale hotline.. Her sidder dygtige medarbejdere klar til at hjælpe dig med selvbetjening. ring på tlf.

70 20 00 00

mandag til torsdag: 8.00-20.00

fredag: 8:00-16.00

søndag: 16.00-20.00

Mere på ekurser.nu