Tech-teket for skoler og institutioner
Børn og teknologiglæde er en naturlig kobling.
Vi har her samlet informationer til forældre og personale på insitutioner om, hvordan vi anbefaler man skaber teknologiglæde hos børn.
Tech-teket for skoler og institutioner
Tech-teket tilbud til skoleklasser og i "Skolen i virkeligheden".
Vi vil meget gerne præsentere Tech-teket på Ballerup Bibliotek for elever og lærere i Ballerup Kommune. Vi har digitale maskiner og programmer, som I måske ikke har på skolen, så kom endelig ned og se de spændende ting, vi kan tilbyde.
Hvis du som lærer har lyst til at udvikle et forløb, som nogle timer i Tech-teket kan bidrage til, vil vi også meget gerne hjælpe med det. Har I spørgsmål kan i skrive til Pernille på: perk@balk.dk
For Skolen i virkeligheden
Vi har udarbejdet nogle tilbud, som undervisere i Ballerup Kommune kan booke på portalen ”Skolen i virkeligheden”: https://skolenivirkeligheden.dk/
Book endelig en tid med din klasse og kom ned og prøv et af vores tilbud. Du er også velkommen til at kontakte os for at høre mere, inden du booker.
Tilbuddene har fokus på forskellige maskiner eller software. Fælles for kurserne er, at børnene får set Tech-teket og derudover arbejder med en opgave i relevant software.
Biblioteket stiller bærbare computere til rådighed, mens I er på biblioteket.
Der er rift om skoletilbuddene, så de er som udgangspunk kun for de kommunale folkeskoler og specialskoler.
Privatskoler er velkomne til at kontakte os, men bliver tildelt tid efter de kommunale tilbud.
Tech-teket for familier
Teknologiglæde og børn går på mange måder hånd i hånd, og det er naturligt at man som familie gerne vil samles om at skabe noget fedt sammen.
Vores erfaring er dog, at børn under 12 år får meget lidt ud af Tech-teket da de programmer der er indgangen til maskinerne kræver et højere kognitivt niveau og en længere koncentration.
Vil man alligevel gerne lave noget med sine børn i Tech-teket skal man som voksen tage ansvar for sit barn, sidde med det og hjælpe med projektet 1 til 1. Det vil sige at vi opfordrer til at der er en voksen med pr. barn. Dette særligt hvis børnene er under 7 år. Hvis vi I eller vi kan mærke, at opgaven er for svær og barnet bliver uroligt anbefaler vi at afslutte projektet, og komme tilbage som forælder en dag uden børn.
Dette er for at sikre at I får en så positiv oplevelse som muligt, at der er plads til de andre brugere og at vi passer på børnenes sikkerhed.
Hvis du oplever et barn med stor interesse for teknolgi og i gerne vil undersøge om dit barn er klar til Tech-teket, har vi fundet nogle gode hjemmesider som alternativ til at udvikle teknologiglæde hos børn, som I kan gøre derhjemme sammen:
Hour of Code :
Alder: 8 år og op.
Hour of code er et gratis undervisningsmiddel, hvor man kan lære at programmere nemme spil fra genkendelige verdner. F.eks. kan man programmere et Starwars spil, et dansespil med dyr eller et Frozeneventyr. Aktiviteten er bygget sådan op, at man bygger flere og flere færdigheder på, indtil man har et færdigt spil. Børnene kan få læst beskrivelserne op, men det kræver at man kan følge en instruktion.
Scratch:
Alder: 10 år og op (eller hvis dit barn har gennemgået alle udfordringerne i Hour of Code).
Scratch er en hjemmeside, hvor man kan lave sine egne spil og videreudvikle på dem. Det er en åben platform, hvor man kan skabe lige det man ønsker. Projektet er udviklet af b.la. Mitch Resnick, som også har arbejdet for lego, og man bygger sine spil op med byggeklodser. Der er vejledninger til nogle af de kommandoer der er vigtigst at kunne. Hjemmesiden er ret beskyttet for børn, fordi man ikke kan skrive privat til hinanden men kun kommentere åbent så alle kan se det.
Scratch har også udviklet et program til iPad'en for de yngre, hvor der er færre muligheder men man kan programmere sine egne fortællinger. Dette kan hentes her: https://www.scratchjr.org/
Tinkercad:
Alder: 11 år og op.
Tinkercad er det 3D modelleringsværktøj vi anbefaler at bruge i Tech-teket. Man bygger sine objekter ved at bygge med 3-dimentionelle byggeklodser og fjerne andre byggeklodser. Der er tutorials til programmet man kan vælge at følge, eller man kan freestyle. Hvis der laves noget fedt i Tinkercad kan børnene komme til Tech-teket med en voksen og få deres genstand printet.
Dette program kræver, at børnene kan tænke i 3D og har en forståelse for rummelige figurer og dybde.
Gode begynderprojekter kan være et navneskilt, en nøglering eller en maskot.