Filmvurdering

Forfatter: Ulrich Breuning

Anvendelse/målgruppe/niveau

Spøgelseshistorier med kendte karakterer fra DreamWorks og i vanlig flot 3D-animation har alle genrens aficionados som målgruppe. Og i særdeleshed større børn (fra cirka 8 år), som sætter pris på veldoserede grin, gys og gru (i den rækkefølge)

Beskrivelse

Det er halloween (Allehelgensaften, den 31. oktober), og alle vennerne inklusiv Æsel, Den bestøvlede kat og Pinocchio overrasker troldefamilien Shrek. Og så gælder det om at fortælle den mest uhyggelige historie! Og på en mark i Modesto må fire monstre, det er atter halloween, hjælpe den amerikanske hær med at nedkæmpe en sliksulten græskarhær med stormagtdrømme! De to, meget forskellige kortfilm på denne dvd, hvis eneste berøringsflade, er halloween, har begge spillefilmlange forgængere, og universerne forudsættes bekendte. Hvilket kan være et lille problem med nummer 2, da Monsters mod Aliens, 2009 slet ikke er så kendt et koncept som Shrek med hele fire spillefilm (2001, 2004, 2007, 2010). Halloween-skildringerne fremstår som et meget amerikansk fænomen

Sammenligning

Kortfilmene føjer intet nyt til de allerede eksisterende værker, men har den virtuositet, som kendetegner DreamWorks' animationsfilm. For filmbuffs er der i Shrek-filmen muntre referencer til berømte gysere: Frankenstein, 1931 og Eksorcisten, 1973 samt Hitchcocks Psycho, 1960 med komponisten Bernard Herrmanns isnende akkompagnement til knivmordet i badeværelset!

Samlet konklusion

Morsom - men også for mindre børn momentvis uhyggelig - underholdning