100% FREMMED

Fremmed på mange måder
Fremmedgjort, fremmed fugl, fremmedfølelse. Man kan føle sig fremmed på flere forskellige måder i forskellige situationer, og netop det sætter vi fokus på i februar og marts med udstillinger, arrangementer, debatter og meget mere.

Vi viser to udstillinger, der udfolder det at være fremmed og tager afsæt i nogle af de omkring 160.000 mennesker i Danmark, som ikke er vokset op i vores vindblæste ørige højt mod nord, men er kommet hertil som flygtninge eller familiesammenførte. De har kastet anker her, men har deres rødder et andet sted. Føler de sig hjemme i Danmark? Eller føler de sig fremmede?

100% fremmed?
Udstillingen vender danskhedsdebatten på hovedet og spørger 100 af de flygtninge, der er kommet til Danmark de seneste 60 år, hvor fremmede eller danske de føler sig. Det er fortællinger om tilhørsforhold, længsler og drømme, minder om mennesker og steder, holdninger til samfund, køn, kultur og religion.

Med ord og portrætter dukker virkelige mennesker med stærke historier ud af flygtningestatistikkerne.

100% fremmed? er et dokumentarisk kunstprojekt, skabt af Københavns Internationale Teater/Metropolis og Maja Nydal Eriksen. 

Oplev 100% fremmed på Ballerup Bibliotek, i Hedegårdscenteret og i kulturhusene fra 2. til 24. februar 2018.
 

Deltag i samtalen
Udstillingen består af portrætter og tekster om nogle af de flygtninge fra Syrien, Iran, Eritrea, Sudan og Somalia, som nu bor i Danmark. Hvilken kultur kommer de fra? Hvad drømmer de om? Hvad laver de om søndagen? Hvad læser de for deres børn? Hvad gør dem bange?

Udstillingen sætter spot på, hvad det vil sige at være menneske – på tværs af grænser, sprog og kultur.

Deltag i samtalen er skabt af Lejre Bibliotek og Arkiv i samarbejde med kulturkonsulent Kari Haugan Engberg og flygtningene selv.

Oplev Deltag i samtalen på Ballerup Bibliotek i februar og marts 2018