100 året for den russiske revolution | Ballerup Bibliotekerne

100 året for den russiske revolution

I samarbejde med Ballerup museum i Pederstrup inviterer biblioteket indenfor til udstilling og foredrag om Ruslands voldsomme historie og hvor landet er på vej hen i dag.

Temaet kommer rundt om mange facetter af russernes liv:

Den 27. september fortæller forfatter og journalist Leif Davidsen om Sovjets sammenbrud i 1991 og forsøget på at indføre et levedygtigt demokrati. Det gør han ud fra erindringsbogen Dostojevskijs sidste rejse, om hans tid Mosvkakorrespondent for Danmarks Radio. Demokratiet slog aldrig rødder i Rusland – Leif Davidsen forsøger at give en forklaring på hvorfor. 

Den 3. oktober fortæller grafiker Hans Brodersen om russisk kunst og Ruslands historie set gennem hans egen medbragte samling af russiske originalværker.

Den 5. oktober fortæller Ole Sohn om livet i Rusland op til og under revolutionen i 1917 og giver samtidigt et billede af den betydning, som revolutionen fik i Rusland og i Europa.

Den 9. oktober fortæller museumsdirektør på Langelandsfortet Peer Henrik Hansen den fascinerende historie om spionspillet under den kolde krig imellem KGB og de vestlige efterretningstjenester.

Den 11. oktober forklarer og debatterer ruslandseksperterne Jens Worning Sørensen og Claus Mathiesen hvorfor Rusland i dag fører en aktivistisk udenrigspolitik og igen udfordre vesten politisk og militært.  Hvad vil Rusland?

Sidst men ikke mindst fortæller filminstruktør Sonja Vesterholt søndag den 12. november om sin egen opvækst og ungdom i Sovjetunionen.

Arrangementerne foregår både på biblioteket og på Ballerup museum – se under de enkelte arrangementer hvor de afholdes, og hvor du køber din billet. Alle arrangementer findes på www.ballerupmuseum.dk og bib.ballerup.dk under ”Det sker”.