Eddie er vinderen af Børnevalget 2022

Det er ikke kun de voksne, der den seneste tid har afholdt valg. Siden den 11. oktober har landets børn nemlig kunnet stemme ved Børnevalget 2022 på deres lokale børnebibliotek – og nu er vinderen fundet.

Børnene kunne vælge mellem 10 kandidater fra kendte og populære børnebøger, og stemmeoptællingen viser, at årets vinder blev Eddie med sloganet ”Ja til at bestemme selv”. Godt 16.000 børn stemte, og Eddie sejrede snævert foran Star Girl, mens tredjepladsen gik til Nomerne.

Eddie er en herlig lille ballade-dreng, som gør, hvad der passer ham. Og så er han lillebror til Sally fra Sallys far-bøgerne.

Eddie synes, det er vildt kedeligt at lære alfabetet, så han finder på sin helt egen måde at lære det på. En tur i Zoologisk have bliver endnu sjovere, end Eddie havde troet – og hans far havde håbet. Eddie kan også finde på at gå hjem fra børnehave, selvom far ikke er der til at hente ham, og selvom han ikke får lov af pædagogerne, for Eddie vil selv.

I den helt nye bog ”Eddie hjælper til” brokker far sig over, hvor hårdt det er at være voksen. Eddie vil gerne hjælpe til, for det virker da nemt nok at lave voksenting, når man bare bruger sin fantasi. Far er ikke helt enig.

Bøgerne om Eddie er skrevet af Thomas Brunstrøm, illustreret af Thorbjørn Christoffersen og udgivet af forlaget Carlsen. 

Bøgerne findes på hylderne på alle landets biblioteker og som E-bøger og lydbøger på bibliotekernes digitale tjeneste eReolenGo.

Alle de børn, der har stemt på Ballerup Bibliotekerne, har også kåret Eddie som vinder, så stort tillykke til Eddie og alle de andre seje kandidater.
 

 

Materialer