2030 livet på land © Yann Arthus-Bertrand
2030 livet på land © Yann Arthus-Bertrand

Verdensmålene rykker til Ballerup

24.10.19
Oplev udstillingen 2030 NOW og se den franske stjernefotograf Yann Arthus-Bertrands fantastiske billeder

En stor udendørs udstilling om FN’s 17 verdensmål kan nu opleves på Banegårdspladsen foran Ballerup Bibliotek. Med fabelagtige fotos af den verdenskendte fotograf Yann Arthus-Bertrand (Jorden set fra himmelen/Earth from Above) vil udstillingen gøre os klogere på verdensmålene.

Udstillingen 2030 NOW ridser op, hvad det er for en verden, vi kan have i år 2030, hvis vi lever op til de mål, som samtlige af FN’s medlemslande og dermed også Danmark har skrevet under på. En verden uden fattigdom og sult, hvor alle er lige, hvor vi bevarer Jordens naturlige mangfoldighed og bremser klimakatastroferne.

2030 NOW
Udstillingen tager udgangspunkt i den anmelderroste bog 2030 NOW, og bag både bog og udstilling står Life Exhibitions, som i 20 år har arrangeret store udendørs fotoudstillinger rundt omkring i Europa.
”Fotografier kan noget særligt, når det handler om at engagere uden at løfte pegefingre. Vi ønskede med dette projekt at skabe en visuel oplevelse, man kan bruge uden at have forhåndskendskab til verdensmålene og de dagsordener, de sætter,” udtaler Life Exhibitions to grundlæggere, Stine Norden og Søren Rud.

Den verdenskendte fotograf Yann Arthus-Bertrand stiller sine ekstraordinære fotos til rådighed for at illustrere målene, som på plakaterne bliver beskrevet af journalist og forfatter Susanne Sayers.

Forpremiere på videnfestivalen Verdens Bedsste Løsninger
Udstillingen er samtidig forpremiere på Ballerup Bibliotekernes store videnfestival Verdens Bedste Løsninger lørdag den 23. november. Her præsenterer biblioteket nogle af landets stærkeste formidlere som Connie Hedegaard, Morten D.D. Hansen, Signe Wenneberg, Katherine Richardson og mange flere. Med konkret viden og helt hverdagsnære ideer giver de inspiration til, hvordan vi kan være med til at gøre FN’s 17 verdensmål til hverdagsmål for os alle sammen.
Billetter til Verdens Bedste Løsninger giver adgang til alle 10 oplægsholdere dagen igennem inkl. et økologisk måltid og koster 150 kr. Efter 5. november er prisen 200 kr.

Udstillingen 2030 NOW findes også som plakatudstilling, som i januar 2020 bliver udsendt gratis til alle folkeskoler, erhvervsskoler og gymnasier i hele Danmark.

Bogen 2030 NOW kan reserveres (se herunder) og kan også købes på Ballerup Bibliotek.

Fakta om FN’s verdensmål
I 2015 vedtog alle verdens stats- og regeringsledere 17 konkrete mål, som danner rammen for den globale udviklingsindsats frem til 2030. Målene forpligter alle FN’s medlemslande til en bæredygtig udvikling – økonomisk, socialt og miljømæssigt.

 

Materialer