Velkommen tilbage! Læs alt om genåbningen her

26.04.21
Ballerup Bibliotekerne er åbne igen. Læs her om coronapas, adgang mv.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Ballerup Bibliotek, i Kulturhus Måløv og i Skovlunde Kulturhus efter fire lange måneder uden liv og leben på biblioteket.
Vi åbner med fuld betjent åbningstid, men uden den selvbetjente åbningstid. 
Se åbningstider nedenfor.

Du kan igen gå rundt på biblioteket,  sidde og læse, bruge studierum, deltage i arrangementer og arbejde i Makerspace.
Der er endnu ikke åbent for brug af printer og lokalebookning.

For at få adgang til biblioteket, skal du vise gyldigt coronapas ved indgangen, og du skal bære mundbind, når du bevæger dig rundt på biblioteket. Mundbindet kan tages af, når du sidder ned.
Kravet om coronapas gælder for alle fra 15 år og opefter.

Coronapas

Et coronapas er en dokumentation for, at du enten er blevet vaccineret, har en negativ coronatest, der er max 72 timer gammel eller er immun, fordi du tidligere har været smittet med corona. Find dit coronapas på bl.a. Sundhed.dk eller i appen MinSundhed.
Undgå ventetid, når du skal vise dit coronapas ved at logge ind på forhånd og downloade coronapasset til din smartphone. Du kan også printe det ud, så det er klar til brug.

Adgang til biblioteket

Der er kun adgang til Ballerup Bibliotek fra Gågaden/Centrumgaden. Her tjekker vi dit coronapas og id. Hold venligst afstand til hinanden og undgå kø.
I kulturhusene skal du ringe på en klokke for at komme ind.

Click & Collect

Vi fortsætter med Click & Collect for dig, der helst ikke vil ind på biblioteket, men stadig gerne vil have godt læsestof. Du kan fortsat bestille bøger hjemmefra via vores hjemmeside, appen Biblioteket, i chatten eller pr. telefon. Du får sms/mail fra os, når din bestilling er klar til afhentning gennem et vindue på biblioteket. 

Click & Collect kan hentes på Ballerup Bibliotek fra Gågaden/Centrumgaden mandag-fredag kl. 14-17 og lørdag kl. 10-14. 
Eller i kulturhusene inden for den bemandede åbningstid.

Ønskeposer

Vores ønskeposer er blevet en kæmpe succes for børnefamilier og alle andre, som kan lide en god overraskelse i bogform. Vi fortsætter derfor med ønskeposerne og pakker pegebøger, billedbøger, sjove bøger og alle de andre gode bøger fra hylderne. Udfyld blanketten her for at få din ønskepose.

Når du reserverer materialer

Hvis du har ændret dit afhentningssted til Ballerup Bibliotek, men hellere vil hente i Måløv eller Skovlunde, skal du huske at ændre dit afhentningssted.
Du kan ændre afhentningssted på hjemmesiden under "Min konto/Brugerprofil".
Bruger du Biblioteks-appen, kan du vælge afhentningssted under "Min side/Indstillinger/Bibliotek".

Hvis du allerede har fået besked om, at dine reserveringer er klar til afhentning, kan du hente bøgerne i Ballerup. Ellers har du mulighed for at kontakte os og få sendt bøgerne til kulturhusene i Måløv eller Skovlunde.

Hvis du i lukkeperioden har reserveret materiale til afhentning i Ballerup, men nu ønsker at afhente det i ét af Kulturhusene, skal du ændre afhentningssted for hvert enkelt materiale.

Du kan ændre afhentningssted for hvert enkelt materiale på hjemmesiden under "Min konto/Reserveringer i kø/Opdatér valgte reserveringer".
Det er ikke muligt at ændre afhentningssted for hvert enkelt materiale i Biblioteks-appen.

Aflevering 

Du kan aflevere bøger som normalt på biblioteket og i kulturhusene, men du kan også bruge brevsprækken i Ballerup ud mod Gågaden/Centrumgaden. Den har åbent døgnet rundt.

Scan & lån med din mobiltelefon

Nu kan du selv scanne og låne dine bøger med appen Biblioteket, på samme måde som du kender det fra supermarkedet. Du slipper for at stå i kø ved udlånsautomaterne, og du minimerer kontaktpunkterne, når du scanner dine bøger med din mobiltelefon.  

Arrangementer 

Vi er glade for, at vi igen kan invitere indenfor til foredrag, børneteater, slægtsforskning og andre arrangementer. Se planlagte arrangementer her
Husk coronapas og mundbind.

Hjælp os med at sikre en god og tryg genåbning

 • Hold afstand, vis hensyn og følg personalets anvisninger
 • Undgå lange køer ved udlåns- og afleveringsautomaterne
 • Undgå så vidt muligt de mest travle perioder

Betjent åbningstid på Ballerup Bibliotek

 • Mandag, tirsdag, onsdag  kl. 9-18
 • Torsdag kl. 9-19
 • Fredag kl. 9-17
 • Lørdag kl. 10-14

Betjent åbningstid i Kulturhus Måløv  

 • Mandag-tirsdag kl. 14-18
 • Onsdag kl 10-18
 • Torsdag kl. 14-18
 • Fredag kl. 13-17
 • Lørdag kl. 10-14

Betjent åbningstid i Skovlunde Kulturhus  

 • Mandag-tirsdag kl. 13-17
 • Onsdag kl 10-17
 • Torsdag kl. 13-17
 • Fredag kl. 10-17
 • Lørdag kl. 10-14

Vil du vide mere? 

Har du spørgsmål, er du som altid velkommen til at ringe til os på 4477 3333. Du kan også fange os på chatten på hjemmesiden eller sende en mail på ballerup-bibliotek@balk.dk