Uge 17 er bibliotekernes verdensmålsuge

14.03.23
Kom og vær med!

Glæd jer til inspiration, aktiviteter og underholdning, når Ballerup Bibliotekerne sammen med landets andre folkebiblioteker sætter fokus på Verdensmål med en farverig palette af spændende arrangementer i hele uge 17!

Kom til foredrag med tempo, humor, sårbarhed og masser af gode ideer, når Persille Ingerslev spreder sine frø og skaber lyst til at gendyrke i haven, på altanen eller i vindueskarmen.

Eller snør vandreskoene og tag med Ballerup Bibliotekerne og Hedegaven på tur med smagsprøver på kulturen fra bl.a. Tyrkiet, Afghanistan og Danmark med fortællinger, mad og litteratur.

Du kan også få hjælp til at få forårsklargjort din cykel af de frivillige i det Grønne værksted f.eks. ved smøring af din cykel, efterspænding af hjul og bremser, lapning eller andre småreparationer.

Du kan være med til alternativt modeshow og sætte tryk på din egen t-shirt, komme til fællesspisning, tage med på natur-tur i området ved Haraldsminde med Natur og Miljø fra Ballerup Kommune eller friske forårsgarderoben op på tøjbyttemarked i Kulturhus Måløv.
Alt sammen og mere til kan opleves i uge 17 på Ballerup Bibliotekerne.

Læs mere om de enkelte arrangementer i Uge 17 her og hent gratis billetter.
Fællesspisningen er dog med betaling.  

Hvad er uge 17

UGE17 er de danske folkebibliotekers nye Verdensmålsuge.

Formålet med UGE17-kampagnen er at bruge bibliotekerne som platform for lokale kræfter til at skabe synlighed, lokale løsninger og øge den folkelige forankring omkring FNs 17 verdensmål.  

UGE17 er skabt af Danmarks Biblioteksforening og er forankret i den nationale DB2030-indsats.

2023 bliver kampagnens ilddåb, men sigtet er at gøre UGE17 til en tilbagevendende begivenhed.

I skrivende stund er over 80 kommuners biblioteker tilmeldt som UGE17-biblioteker, og endnu flere ventes at deltage.
Desuden er de to kongelige biblioteker i henholdsvis København og Aarhus tilmeldt, ligesom flere nationale organisationer også har meldt deres interesse ift. at samarbejde og danne partnerskab med bibliotekerne i UGE17 og dermed medvirke til at give Verdensmålsugen UGE17 endnu mere volumen og opmærksomhed.  
 

Tags