Tyrkisk Tirsdag

Af Anonym (ikke efterprøvet)
31.08.18
Dyk ned i den tyrkiske kultur med foredrag, bogklub, debat og biograffilm.

Mange danskere har rejst i Tyrkiet, mange danskere har rødder i Tyrkiet, og mange danskere har en mening om Tyrkiet. Men hvor godt kender vi egentlig den tyrkiske kultur?

Dette efterår giver biblioteket dig mulighed for at blive klogere på kulturen i et af verdens mest farverige lande. Vi laver en bogklubben Tyrkisk Tirsdag og mødes første tirsdag i hver måned.

Andreas Ullum Kristensen er litteraturformidler ved Ballerup Bibliotekerne og specialist i tyrkisk litteratur. Han har rejst meget i Tyrkiet, afholdt flere kurser om tyrkisk litteratur og er bidragsyder til bogen ”Det fortælles i Istanbul”. Andreas vil være vært på alle arrangementerne og guide jer igennem nogle gode snakke om månedens bog.

Hvis du tænker, at du ikke kan nå at læse en hel bog til de gange, hvor der er litteratur på programmet, så skal det ikke holde dig tilbage. Andreas vil til hver gang udvælge nogle særligt vigtige kapitler, som snakken tager udgangspunkt i. Alle medlemmer kan låne bøgerne, en måned før de er på programmet.

Alle, der melder sig til Tyrkisk Tirsdag, kommer gratis med til foredrag med Halfdan Pisket, særvisning af tyrkisk film i Baltoppen Bio og debataften om det moderne Tyrkiet.

Så tøv ikke med at tilmelde dig allerede i dag!

Send en mail til Andreas på akr3@balk.dk eller ring på 21 68 71 52. Du kan også bare tilmelde dig hos bibliotekarerne.

Vi glæder os til at udforske Tyrkiet med dig den første tirsdag i måneden fra oktober til marts!

2. oktober
Halfdan Pisket fortæller om Dansker-trilogien
19:00 – 21:00
Ballerup Bibliotek, Caféen
Gratis for medlemmer af Tyrkisk Tirsdag / 50 kroner for ikke-medlemmer. Er du ikke medlem af bogklubben, så køb billet HER.
Halfdan Piskets prisbelønnede tegneserier er baseret på historien om hans tyrkiske fars svære møde med Danmark. Denne aften fortæller Halfdan Pisket om sit eget møde med sine tyrkiske rødder, hvad arbejdet med tegneserierne har betydet for forholdet til hans far, og han viser billeder og film fra den tyrkiske landsby, hvor ”Desertør” foregår.

6.november
19:00 – 20:30
Ballerup Bibliotek, Caféen
Vi læser Yashar Kemals ”Mehmet”, en klassiker, der skildrer den barske tilværelse i Anatolien, og som er en af de mest læste og elskede bøger i Tyrkiet.

4. december
19:00 – 20:30
Ballerup Bibliotek, Caféen
Nâzim Hikmet er en af Tyrkiets helt store digtere. Vi går på opdagelse i digtsamlingen: ”Vente breve, synge, holde sig vågen”.

8. januar
19:00 – 20:30
Ballerup Bibliotek, Caféen
Vi læser Elif Şafaks ”Bastarden fra Istanbul”, en historisk roman, der handler om kulturmøder. Şafak skriver både på engelsk og tyrkisk og er blandt dagens mest anerkendte tyrkiske forfattere.

5. februar
19:00 – 20:30
Ballerup Bibliotek, Caféen
Vi læser den tyrkiske Nobelprisvinder Orhan Pamuks tidlige roman ”Det hvide slot”, hvor han leger med fortællingens kraft og stiller spørgsmål om, hvad det vil sige at være tyrkisk.

21. februar
19:00 – 21:00
Ballerup Bibliotek, Sal 2
Foredragsaften: Erdoğans Tyrkiet
21. februar kl.19:00 – 21:00 på Ballerup Bibliotek, Sal 2.
Gratis for medlemmer af Tyrkisk Tirsdag / 40 kroner for ikke-medlemmer.
Hvor bevæger Tyrkiet sig hen under præsident Recep Tayyip Erdoğan?

5. marts
Baltoppen Bio
19:00 - ?
Tyrkisk film surprise i Baltoppen Bio
Vi finder en aktuel tyrkisk film, så vi kan endnu ikke fortælle, hvilken film det bliver!

 

Materialer