Nyt hus - nye muligheder

13.01.21
Det nedlagte posthus bliver nyt samlingssted for alle borgere i Ballerup

I foråret 2021 genopstår det nedlagte posthus på Banegårdspladsen som et nyt samlingssted for alle borgere i Ballerup Kommune.

Under overskriften ”Liv og Fællesskab” bliver der knoklet for at gøre det gamle posthus til et nyt samlingssted for alle borgere med plads til både etablerede foreninger, borgere og løse fællesskaber. 

Det 2.300 kvadratmeter store hus bliver istandsat og gjort tidssvarende. Blandt andet for at sikre, at der kan anvendes den nyeste teknologi, men også for at give borgere med funktionsnedsættelser fri adgang rundt i huset. Der bliver renoveret med respekt for det rustikke og industrielle udtryk som bygningen rummer.

Levende hus i to etager

Førstesalen i det gamle posthus indrettes til brug for foreninger. Der er også afsat lokaleplads til brug for eksempelvis fodterapeuter, psykologer eller andre privatpraktiserende sundhedsfaglige personer. 
I stueetagen er der lagt vægt på, at det skal være et fleksibelt rum med mange anvendelsesmuligheder. Derfor bevares det meget store rum, men indretningen giver også mulighed for at skabe mindre afdelinger og hyggelige kroge.

Der bliver etableret en sal med 185 siddepladser, der kan åbnes op, hvis der er brug for endnu mere plads. Her vil Ballerup Bibliotekerne blandt andet afholde deres arrangementer i fremtiden, men der vil også kunne afholdes konferencer, regionale møder eller lignende for frivillige foreninger og organisationer.

Endelig er en del af stueetagen afsat til at huse Ungerådgivningen og Headspace.

Fællesskab som den røde tråd

Drømmen er, at alle brugere af huset kan få glæde af hinanden og skabe aktiviteter på kryds og tværs af foreninger, uformelle fællesskaber og borgere. At det gamle posthus bliver et sted, hvor borgere kan realisere deres idéer, ligegyldigt om det drejer sig om et enkelt tøjbyttemarked, en fællesspisning eller etablering af et fast skrive-fællesskab.

Det kan kun lykkes, hvis så mange som muligt melder sig på banen, og hvis alle brugerne af huset ønsker at indgå i et større fællesskab og de aktiviteter, der foregår i huset.  

Derfor har der på baggrund af det åben hus-arrangement, der blev afholdt i februar 2020, været inviteret til møder for alle interesserede. De har været afholdt digitalt på grund af COVID19-restriktionerne, og har givet en masse gode input til både form og indhold i huset.  
Processen med at samle input er dog langt fra afsluttet og vil fortsætte efter huset er åbnet op, så alle kan sagtens nå at være med. 

Alle kan byde ind

Håbet er, at der i foråret 2021 igen kan afholdes stormøder, hvor alle Ballerups borgere kan komme med idéer og ønsker til, hvad der skal ske i huset.
Hvis ikke det bliver en mulighed på grund af COVID-19, så vil der blive lavet et digitalt alternativ.

I mellemtiden kan man skrive til projektleder Sara Maria Kohnagel på Ballerup Bibliotekerne på skoh@balk.dk, hvis man gerne vil være med i det løbende arbejde, har en god idé eller bare er nysgerrig. 
 
 

Tags