Mød Marie

18.05.23
Med historie, kultur, maraton og gode samtaler

Marie er vores nye skønlitterære formidler. Hun er barselsvikar for Signe, og du kommer bl.a. til at møde hende i voksenudlånet, i bibliotekets musikklub, til foredrag og diverse aktiviteter.

Marie er kulturhistoriker og har tidligere bl.a. arbejdet på Arbejdermuseet og med Gry Jexen, som du måske kender fra Instagram/podcast/bogformatet Kvinde kend din historie. 

For Marie (og biblioteket) er kultur meget mere end bøger og udlån, og hun glæder sig til at skabe nye, spændende kulturtilbud – også sammen med de borgere der ikke bruger biblioteket så ofte.

Noget af det, Marie ser frem til i sit nye arbejde, er at møde bibliotekets brugere og få en masse gode samtaler om bøger og kultur. 

Hvis du en dag støder på Marie i løbetøj et sted mellem reolerne, så er det nok bare fordi hun træner op til at løbe halvmaraton til efteråret.

Når Marie vælger bøger til sig selv, er det ofte nogle, der gør hende klogere på menneskers forskellige livsvilkår. 

I dag anbefaler hun nogle af de bøger, hun er optaget af lige nu.

- Jeg er i gang med Glenn Bechs vigtige manifest om bl.a. klasse, køn og seksualitet ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet”.
Jeg er også i gang med den medrivende biografiske roman om videnskabskvinden Marie Hammer ”Kvinden der samlede verden” af Eva Tind, ”Penge på lommen” af Asta Olivia Nordenhof om branden på Scandinavian Star og den fine og finurlige ”Mænd fra forskellige civilisationer” af Shahrnūsh Pārsīʹpūr. 

Husk at du nemt kan reservere bøgerne, hvis de ikke står på udlånshylderne lige nu.

Tag fat i Marie, hvis du vil have forslag til nye læseoplevelser, høre mere om musikklubben eller om nogle af vores andre tilbud.
 

Materialer