Mediestream Folkebibliotek
Mediestream Folkebibliotek

Mediestream Folkebibliotek

Af Anonym (ikke efterprøvet)
01.09.17
Via 10 millioner digitale historiske avissider får du fortalt Danmarkshistorien fra 1666 til 2001

Klik her for at gå til

Mediestream

Mediestream er Det Kgl. Biblioteks indgang til digitale samlinger af dansk kulturarv i form af aviser, radio, tv og reklamefilm. Adgang til indhold i Mediestream har hidtil været stærkt begrænset for biblioteker og borgere.

Det Kgl. Bibliotek tilbyder nu et produkt, som tager det første skridt i at åbne de digitaliserede kulturskatte for biblioteker og borgere. Vi kalder det Mediestream Folkebibliotek. I forhold til eksisterende produkter giver Mediestream Folkebibliotek helt nye muligheder for at læse helsides avissider digitalt.

Vi begynder med at tilbyde adgang til en udvalgt samling af historiske aviser fra perioden 1918 til 2001, hvor rettighedsforholdene er særligt gunstige for distribution til folkebibliotekerne.

Indhold
Mediestream Folkebibliotek gør det muligt at læse i udvalgte historiske aviser fra perioden 1918 til 2001. Lige nu tæller tilbuddet 5,4 mio. avissider fordelt på ca. 40 titler. Antallet vokser, efterhånden som nye titler bliver digitaliseret. Indholdet består af hele aviser med digitaliserede helsider. Du læser artiklerne i deres ”oprindelige miljø” af tidsbeslægtede artikler og annoncer.

Adgang
Abonnement på Mediestream Folkebibliotek giver adgang til de historiske aviser på alle computere på bibliotekets betjeningssteder. Adgangen er IP-styret på samme måde som en række lignende digitale bibliotekstjenester.

Mediestram Folkebibliotek giver adgang til "10 mio. historiske avissider" når du sidder ved en computer/tablet/smartphone på biblioteket. Sidder du ikke på biblioteket  har du "kun" adgang  til de forløbig ca. fem millioner sider der er frit tilgængelige for brugere af Mediestream.

Mediastream Folkebibliotek åbner 1. september 2017.