Lex.dk – har samlet 12 opslagsværker til dig

Lex.dk – 12 opslagsværker til dig

28.12.20
Der findes en masse gode og relevante digitale opslagsværker og databaser, som alle borgere har fri adgang til. Et udpluk af de bedste og mest relevante, har vi sammen med vores betalingsdatabaser, samlet på vores hjemmeside under menupunktet eBib.

Ballerup Bibliotekerne har tegnet abonnement på mange forskellige databaser, som vi giver vores brugere adgang til – enten via bibliotekets PC’ere, bibliotekets hotspot og/eller hjemmefra.
Men derudover findes en masse gode og relevante digitale opslagsværker og databaser som alle borgere har fri adgang til. Et udpluk af de bedste og mest relevante, har vi sammen med vores betalingsdatabaser, samlet på vores hjemmeside under menupunktet eBib.

Et af de bedste opslagsværker der er frit tilgængelig er Lex.dk, der med mere end 1 million brugere og flere end 3 millioner læste artikler om måneden er et af Danmarks største sites for forskningsformidling. Artiklerne er skrevet af forskere og eksperter på dansk. Så det er fakta og ikke fake.

Lex.dk er ikke kun ét opslagsværk, men hele 12 forskellige opslagsværker, der er blevet samlet på en webadresse.

På lex.dk finder du opslagsværkerne Den Store Danske og Trap Danmark og en række andre specialværker, der dækker bredt - fra Danmarks oldtid og Danmarkshistorien over Dansk Biografisk Leksikon og Gyldendals Teaterleksikon til Symbolleksikon og Historien om børnelitteratur.

Indholdet på Lex.dk:

Den Store Danske
- der med mere end 150.000 artikler beskriver verden med dansk udgangspunkt og global orientering.

Trap Danmark 6. udgave
- et omfattende univers af levende fortællinger, tværfaglige beskrivelser og leksikale informationer om Danmark. Her finder du – for de enkelte steder i landet og for landet som helhed – den væsentligste viden om geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Dansk Biografisk Leksikon
- rummer over 13.000 artikler om betydningsfulde danskere gennem tiderne.

Danmarkshistorien
- 2. udgaven af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie i 17 bind - den hidtil mest omfangsrige Danmarkshistorie udgivet i 2000-tallet.

Danmarks Oldtid
- i fire bind skildres tiden fra 13.000 før vor tidsregning til 1050 efter vor tidsregning.

Gyldendals Teaterleksikon
- værket er koncentreret om dansk teater, men også om udenlandsk teater set med danske øjne.

Nordisk Mytologi
- i dette værk, der belyser nordisk mytologi og religion, er hovedvægten lagt på gudemyter.

Naturen i Danmark
- er et værk i fem selvstændige bind for naturinteresserede danskere. Værket er en samlet og tidssvarende gennemgang af naturen i Danmark

Dansk Pattedyratlas
- kortlægning af samtlige danske pattedyrarters udbredelse

Dansk litteraturs historie
- 5-binds værket tegner litteraturhistoriens lange stræk og finere forgreninger.

Historien om børnelitteratur
- skildrer udviklingen i dansk børnelitteratur frem til vores egen tid, med udblik til den udenlandske litteratur, som er med til at præge genren.

Symbolleksikon
-rummer ud over de gængse symboler en lang række artikler, hvor det kulturhistoriske og litterære er i centrum.