Krimieksperten takker af efter 39 år og 3 måneder

Bibliotekar Jette Bendix Pedersen går på pension denne uge

I dag bliver en speciel dag på Ballerup Bibliotek. Det er nemlig sidste dag, lånerne kan møde Jette Bendix Pedersen, som har valgt at gå på pension efter intet mindre end 39 år og 3 måneder som bibliotekar og krimiekspert.

Jettes hjerte har i alle årene især banket for de biblioteksbrugere, der ikke har det for let. Hun har kastet sig over bibliotekstilbud på psykiatrisk sygehus, hvor patienterne kunne få lov at være mennesker og ikke bare være en diagnose. Hun har drevet beboerbibliotek i Lundegården, som blev et frirum for udsatte borgere. Hun har arbejdet med sprogskole for dem, der er begyndere i dansk. Og hun har ikke mindst kæmpet for at give en håndsrækning til byens mange usikre læsere og ordblinde, som kan få hjælp på biblioteket med lydbøger, oplæsningsværktøjer og letlæste bøger. ”Det er stærkt at opleve, når biblioteket kan gøre en forskel, og fx et barn med lidt hjælp fra os kan læse en historie for sine forældre”, fortæller Jette med varme i stemmen.

Læser slutningen først
Jette har i mange år været kendt som vores krimiekspert. For Jette elsker krimigenren og har med glæde set, hvordan den i årenes løb er blevet mere anerkendt, ligesom spektret er blevet bredere og kvaliteten højere. Her har hun en noget usædvanlig læsevane, der har overrasket kolleger såvel som biblioteksbrugere: ”Jeg læser bogens slutning først. Så kan jeg sidde og gætte på, hvordan det hele hænger sammen – om jeg kan regne det hele ud,” fortæller hun om sin utraditionelle læsevane. Og det kan Jette tit, ”Det er længe siden, der er nogen forfatter, der har taget røven på mig. Jeg mener, den sidste var ”Springflod” af Cilla Börjlind fra 2012.”

Få Jettes læsetips her
Jette læser dog også andet end krimier, og vi har bedt hende om at dele sine yndlingsbøger med os andre, inden hun får travlt med at være i sommerhus, passe børnebørn, løbe – og selvfølgelig læse alle de bøger, hun stadig har til gode.

Tags
Materialer