Kom i gang med Instagram
Kom i gang med Instagram

Kom i gang med Instagram

19.01.21
Du følger os måske allerede på Facebook, men vidste du, at vi også har en aktiv Instagramprofil om litteratur? Her er din guide til at komme i gang med Instagram!

Hvad er Instagram?

Instagram er et socialt medie ejet af Facebook. Instagram adskiller sig fra Facebook ved at have fokus på billeder og videoer – derfor er det et supergodt inspirationsværktøj. De fleste kulturinstitutioner, kunstnere, forretninger og offentlige personer har en profil, hvor de deler alt fra læseanbefalinger til hverdagsfortællinger.

Opret bruger

For at få adgang til Instagram skal du downloade Instagram app’en til din smartphone eller Ipad. Du kan også bruge Instagram i begrænset omfang via din computer ved at gå ind på hjemmesiden, som du finder her.

Når du åbner app’en første gang, beder den dig om at logge ind. Da Facebook ejer Instagram kan du logge ind med din Facebook konto – ellers opretter du blot en ny bruger.

Opret em bruger

Følg andre

Når du er logget ind, vil du starte på din hjemmeskærm. Den vil være tom, da du endnu ikke følger nogen.

Du kan søge på institutioner og personer ved at trykke på forstørrelsesglasset i bunden af hjemmeskærmen. Du kan f.eks. søge på Ballerup Bibliotekerne og trykke ind på vores profil – her kan du vælge at trykke på den blå ”Følg”-knap. Nu vil du få opslag fra os på din hjemmeskærm.

Søg efter og følg profiler

Følg en profil

Instagram Live

Hvis du følger et par profiler, vil du måske opleve, at nogle af dem ”går live”. Det betyder, at profilen sender direkte. Du vil få en notifikation, hvor du bliver ledt hen til live arrangementet i toppen af din hjemmeskærm. Når du trykker ind på arrangementet, kan du se med live.

De andre deltagere kan ikke høre eller se dig, men der er mulighed for at skrive kommentarer eller spørgsmål i chatten undervejs.

Se med live

Hvorfor skal jeg bruge det?

Instagram er blot et ekstra tilbud, som mange under nedlukningen gør brug af. Hvis du giver biblioteket et følg, kan du bl.a. få daglig inspiration til gode ebøger og lydbøger, få indblik i bibliotekets hverdag og deltage i vores Instagram Live. 

Vi håber, at du vil følge med!