Kaffe, køkkentjans og caféhygge

06.09.21
Cafeen i Skovlunde Kulturhus åbner 8.9. – og der er brug for dig!

Har du lyst til at bruge nogle timer om ugen i cafeen i Skovlunde Kulturhus og hjælpe med at brygge kaffe, bage kage, servere sandwich og hygge om gæsterne?
Så har Skovlunde Kulturhus SÅ meget brug for dig!

Cafeen bliver drevet af en lille gruppe frivillige, som hver uge gør besøget i Skovlunde Kulturhus ekstra hyggeligt og indbydende.
Indtil videre har cafeen åbent hver onsdag, torsdag og fredag, og forhåbentligt bliver det muligt at åbne flere dage, når der kommer nye frivillige til.

En af de faste frivillige er Pernille Hundahl, som har været en del af cafeen i snart to år, og hun er vild med det. Under hele den lange coronanedlukning har Pernille savnet sine kolleger og faste kunder, og hun glæder sig til at cafeen åbner igen onsdag den 8. september.

”Hvordan jeg blev frivillig? Jeg sad hjemme i lænestolen og så et opslag om at cafeen havde brug for folk. Jeg nåede slet ikke at tænke efter, jeg gik bare ned og meldte mig”, fortæller Pernille og tilføjer, at hun ikke har fortrudt så meget som ét øjeblik. ”Det er SÅ hyggeligt”, siger Pernille begejstret, ”jeg kan rigtig godt lide at hygge om gæsterne og få en god stemning frem”.

De fleste af cafeens frivillige arbejder i hold to og to – så kan man både hjælpe hinanden og have en at sludre med.

Hanne Nellemann Larsen er en af de garvede frivillige. Hun havde allerede arbejdet frivilligt med genbrug i mange år og havde egentlig tænkt sig at trappe ned, da en af medarbejderne i cafeen for nogle år siden spurgte, om det kunne være noget at være med i caféarbejdet.

”Jeg nåede faktisk slet ikke at overveje det”, fortæller Hanne, ”jeg sagde bare, at det kunne jeg da godt prøve – og ja, så blev jeg en del af cafeens hold. Det er jo almindeligt husligt arbejde, vi laver, og det har jeg altid godt kunnet lide. Vi laver kaffe, steger frikadeller, serverer pandekager, og af og til lægger jeg nogle af vores gode lagkager sammen.”

Hanne nyder arbejdet og anbefaler det varmt.

”Det er dejligt at være frivillig i cafeen”, siger Hanne. ”Jeg kan godt lide at snakke med de mange mennesker, som kommer her. Jeg har altid kunnet lide at have med mennesker at gøre, lige fra jeg var ung og stod i forretning. Det er et rigtig rart job med mange søde og hyggelige mennesker”.

Har du lyst til at være med i cafeen, eller vil du bare høre lidt mere?  Så kontakt Karen Myhre på tlf. 2516 9924 eller på mail karj@balk.dk

Du kan nyde din kaffe, kage eller lille frokost i cafeen i Skovlunde Kulturhus

  • Onsdag 10-16
  • Torsdag 13-16
  • Fredag 13-16