Fru Måløv siger farvel

25.08.22
Pia O. takker af

Det er en af Måløvs kendte ansigter, der slutter sit arbejdsliv nu, når Pia Ostenfeldt fra Kulturhus Måløv stiller bogvogne og computere fra sig efter sidste vagt.

Pia Ostenfeldt har arbejdet ikke færre end 46 år i Ballerup Kommune, heraf 24 år i Kulturhus Måløv og Måløv Bibliotek, som det har heddet undervejs.

Vi har spurgt Pia, hvad hun vil tage med sig fra sit arbejdsliv.

"Der er rigtigt meget, jeg vil tage med mig fra Kulturhus Måløv. Jeg har nydt det fantastiske samarbejde og engagement, der har været og fortsat er med foreninger, handelsliv og helt private personer i Måløv. 

Da jeg i sin tid startede, blev jeg kastet direkte ind i et Middelalderarrangement, senere blev jeg en del af det store “Halloween i Måløv”, siden “Sund i Måløv”, hvor vi bl.a. lavede en gå-turs-folder, som bragte de gående rundt i hele Måløv. Det har også været herligt at være med til arrangementer som ”Jul i Måløv” med hestevognskørsel, nisseorkester, nissepiger, borgmester og byens juletræ. 

Og så selvfølgelig Måløv-løbet, som er blevet en fast tradition i byen. Jeg var med lige fra begyndelsen, og det var faktisk mig, der lagde ruten i sin tid, og hvert år har jeg nydt at have kontakt med alle de glade løbere.

Det er alle disse arrangementer, som gør Måløv og arbejdet her helt unikt. Jeg kommer til at savne det daglige møde med Kulturhusets mange brugere og de hyggelige samtaler vi har haft." 

Pia anbefaler

Inden Pia hopper i vandrestøvlerne og tager ud på en af sine lange ture, anbefaler hun nogle af sine favoritbøger.
 

 • “Astrid og Veronika” af Linda Olsson. 
  To kvinders usædvanlige venskab. Om at overleve stor sorg, personlig tragedie og familiehemmeligheder. 
 • “Under en blodrød himmel” af Mark Sullivan. 
  Foregår under 2. Verdenskrig i Italien, hvor Pino hjælper jøder til at flygte til Schweiz, bliver spion for modstandsbevægelsen og bliver ansat som chauffør for Hitlers højre hånd. 
 • “Født i skyggernes tid” af Andrea Busfield. 
  En humoristisk og underholdende historie om kærlighed, venskab og overlevelse, set gennem den 11-årige Fawads øjne i det Talibanstyrede Afghanistan.
 • “Nordkraft” af Jakob Ejersbo. 
  En stærk roman med afsæt i Aalborgs hårde miljø i 90’erne. Her møder vi Maria, Steno, Allan og resten af junkiehundene.
 • “Dræb ikke en sangfugl” af Harper Lee. 
  En rørende bog om kampen mod racisme i USA. En klassiker. 
 • “Vand til elefanterne” af Sara Gruen. 
  En bevægende bog om en ung forældreløs ung mand, som bliver en del af et tredjerangs cirkus i begyndelsen af den store depression i 1930’ernes USA. 
 • “Sarahs nøgle” af Tatiana De Rosnay. 
  I bogen følger man to historier; journalist Julia der i 2002 får til  opgave at skrive om Frankrigs sorteste kapitler under 2. verdenskrig og den jødiske Sarah under jødeopsamlingen i 1942. En hjerteskærende fortælling.
 • “Den hvide pige” af Tony Birch. 
  I en lille australsk landsby i 1960’erne følger vi Odettes kamp mod myndighedernes tvangsfjernelse af sit lyshudede aboriginske barnebarn. Men det er også en fortælling om indfødte australiers kamp for retfærdighed.
Materialer