E-bøgerne flyver over disken i Coronatiden

Af Anonym (ikke efterprøvet)
06.05.20
Mens bibliotekerne og resten af Danmark har været lukket ned siden midten af marts, har danskerne kastet sig over e-bøger og andre digitale udlån som aldrig før.

E-Reolen, der udlåner e-bøger, har registeret en stor landsdækkende stigning på 67% i marts og hele 107% i april sammenlignet med 2019. Også hos os i Ballerup er udlånet af de digitale bøger steget kraftigt.

Men hvad låner bedst ud i Ballerup? Bibliotekar Iben Kyung Madsen har kigget på tallene: ”Det er børnematerialerne, der har lånt rigtig godt og forsat gør det. Vi er steget fra 554 udlån i februar til 1443 i marts – så der er helt sikkert en masse børnefamilier, der har savnet at kunne komme på biblioteket.” ”Lån af lydbøger er også steget rigtig meget, og her er det også børnebøgerne. Det er steget over hele linjen”, slutter Iben. 

Alt i alt har vi en stigning i e-materialerne fra E-Reolen været på 24% når alle materialetyper tælles med. Det er tal der får smilet frem hos Michael Anker, der leder det digitale område på biblioteket:
”Det er virkelig positivt at vores brugere har fået øjnene op for vores mange digitale tilbud. Faktisk er 99% af vores materialer digitale – så det er rigtig dejligt, at Ballerups borgere bruger de digitale tilbud, når nu det fysiske bibliotek må holde lukket.”  

Så måske, når hverdagen vender tilbage igen, har e-biblioteket fået en masse nye digitale lånere.
 

Tags