coronavirus

Ballerup Bibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus er midlertidigt lukket foreløbigt frem til 10. maj

12.03.20
Læs her hvad det betyder for dig

I lyset af den aktuelle corona-krise har regeringen i Danmark besluttet, at alle kulturinstitutioner, herunder bibliotekerne, lukkes midlertidigt.
Ballerup Bibliotek, Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus er derfor helt lukket for publikum foreløbig frem til 10. maj. Det gælder både for betjening og selvbetjening.
Vi beklager alle de gener, dette medfører. Vi glæder os til at se jer igen, når vi er igennem alt dette. Pas på hinanden.

Arrangementer
•    Alle arrangementer i vores tre huse er aflyst i hele marts, april og et stykke ind i maj måned Hvis du har købt billetter på nettet gennem vores billetsystem Place2book, bliver dine billetter automatisk refunderet
•    Har du købt billetter i ekspeditionen på biblioteket, kan du henvende dig i den betjente åbningstid, når vi åbner igen.
•    Følg med her vores hjemmeside for mere information om evt. nye datoer for aflyste arrangementer.

Aflevering af bøger // gebyrer // reservationer mv.
•    Har du noget, der skal afleveres, mens vi har lukket? Gå ind på vores hjemmeside på din profil og forlæng lånet.
•    Det er ikke muligt at aflevere i brevsprækkerne eller på bibliotekerne. 
•    Hvis du ikke kan nå at aflevere til tiden eller ikke får fornyet via hjemmesiden, vil vi eftergive de gebyrer, der måtte komme på i lukkeperioden
•    Skal du hente reserveringer, mens vi har lukket? Din reservering bliver forlænget med det antal dage, bibliotekerne holder lukket
•    Du kan ikke reservere materialer på hjemmesiden, og du kan heller ikke reservere i Bibliotek.dk, mens bibliotekerne holder lukket. Dette gælder også biblioteksappen

Brug det digitale bibliotek i lukkeperioden:
•    Brug biblioteket hjemmefra. Du kan fortsat bruge e-reolen og hente e-bøger og lydbøger til din mobiltelefon eller tablet
•    På Filmstriben kan du finde masser af film og anden underholdning til børn og voksne
•    Brug alle vores digitale tilbud. Vi har både aviser, tidsskrifter, artikler ud over bøger og film. Find det på vores hjemmeside, hvor vi løbende giver gode anbefalinger

Bookning af lokaler
•    Bookning af lokaler er helt aflyst foreløbig frem 10. maj

Spørg os
•    Du er velkommen til at kontakte os via e-mail, hvis du har spørgsmål til ovenstående eller fx har brug for hjælp til brug af vores digitale tilbud. Vi besvarer mails løbende

Bibliotekets personale skal afvikle ferie inden Påske
Ballerup Kommune har sammen med KL og flere parter besluttet, at alle offentligt ansatte skal afvikle fem feriedage inden 13. april for at sikre, at vi alle er klar til åbne samfundet igen.

Biblioteket har derfor besluttet, at alle medarbejdere holder ferie op til Påskens helligdage.
Det betyder, at vi i  dagene 6.4.-8.4. ikke besvarer mails eller løser andre opgaver hjemmefra.
Lige så snart vi får nyt om genåbning af vores huse, giver vi besked. Følg med på bib.ballerup.dk, hvor vi hele tiden opdaterer med information og inspiration.

Indtil da er der heldigvis masser af mulighed for at finde adspredelse eller underholdning, finde læsestof, se film eller nyde koncertoplevelser – lige til brug i påskeferien. Vi har masser af inspiration her på vores hjemmeside, på Facebook og nu også på Instagram.
Vi glæder os til forhåbentlig snart at se jer alle igen, så vores bibliotek og kulturhuse kan blive fyldt med liv og lånere. 

Ofte stillede spørgsmål:

Take-away bøger eller bogpakker?
Vi har drøftet ideen om en slags "take away"-bogpakker og har indhentet flere forskellige input. Det er blevet besluttet, at vi ikke kan tilbyde at låne fysiske bøger i denne tid, fordi det vil overtræde regeringens retningslinier for adfærd under corona-epidemien.
Vi prioriterer sikkerhed for både lånere og medarbejdere. I stedet for fysiske bøger kan vi foreslå jer en masse gode digitale tilbud; vi har både lydbøger, e-bøger, aviser, film, lækre magasiner og meget mere. Følg med på vores hjemmeside og Facebook-side, hvor vi fortæller om gode tilbud til både børn og voksne.
Vi glæder os til forhåbentlig snart at se jer igen!

Får jeg gebyr ved for sent afleverede bøger?
Nej, du skal ikke betale gebyr for for sent afleverede bøger i lukkeperioden. Du kan først aflevere dine bøger og andre materialer, når vi åbner igen.

---

Indtil videre holder Ballerup Bibliotekerne helt lukket frem til 10. maj. Følg med på denne side, som løbende bliver opdateret.

Opdateret 8. april kl. 11:15

---

Beskyt dig selv og andre mod coronavirus/COVID-19
Her er 5 gode råd for at beskytte sig selv og andre mod smitte:
1.    Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
2.    Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
3.    Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
4.    Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
5.    Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn
Kilde: sst.dk
Vi anbefaler at holde dig opdateret på Sundhedsstyrelsens anbefalinger her: https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/C...