Skærmbillede fra 3D-programmer Tinkercad med en figur af LEGO-klodser
Skærmbillede fra 3D-programmer Tinkercad med en figur af LEGO-klodser

Tip til LEGO-byggeri

26.01.21
Brug 3D-programmer Tinkercad til at lave LEGO-vejledninger

I Makerspace bruger vi ofte computerprogrammet Tinkercad til at bygge figurer, som kan 3D-printes på værkstedets 3D-printere. Men nu har det gratis 3D-program også fået en funktion, der laver din digitale 3D-tegning om til en vejledning til at bygge figuren i LEGO-klodser.

Tinkercad er gratis at bruge, når først en bruger er oprettet på www.tinkercad.com, og selvom programmet er engelsksproget, er det intuitivt at bruge for både voksne og børn fra omkring 8 år.

Når du har bygget en figur, som du vil se i LEGO-version klikker du på LEGO-ikonet i øverste højre hjørne af skærmen. Her kan du så klikke på knappen ”layers” i øverste venstre hjørne, og se hvordan figuren kan bygges op af almindelige klodser lag for lag. Det minder rent faktisk lidt om den måde, som en 3D-printer fungerer på, nemlig ved at bygge en figur op af en blød, opvarmet ”plastikstreng” lag efter lag efter lag til figuren er færdig.

Byg løs!

Byg først din figur i Tinkercad. Tænk på ikke at lave for små elementer, som en LEGO-klods er for stor til at lave.

Skærmbillede fra Tinkercad med 3D-figur

Klik på LEGO-knappen i øverste højre hjørne

Skærmbillede fra 3D-programmer Tinkercad med en figur af LEGO-klodser

Klik på knappen "layers" for at se hvordan figuren er bygget af klodser. Nederst kan du klikke på pilene op og ned for at se lagene ét efter ét.

Skærmbillede fra 3D-programmer Tinkercad med en figur af LEGO-klodser i lag

Materialer