Tech-teket er for alle

Det eneste du behøver, er en god idé.

Gode ideer ser vi masser af i Tech-teket. Her i forsommeren har vi bl.a. set superflot, laserskåret bordpynt til årets konfirmationsborde, designet og skabt af nogle af vores mange forskellige brugere.

Tech-teket er nemlig for alle med en kreativ idé og ikke kun for meget teknisk dygtige og lidt nørdede typer. Hos os er det ikke nødvendigt med særlige forkundskaber, man skal bare have lyst til at lære noget nyt.


Vi har bl.a. haft besøg af Linda, der til dagligt er gulvlægger, og hendes datter Isabella.

Isabella havde været på biblioteket med sin klasse og også besøgt Tech-teket for at kigge mere på 3D print, som er blevet Isabellas nye interesse.

Linda blev inspireret af udstillingen med de laserskårede ting og fik ideen til de laserskårede bordkort til sin søns konfirmation. Det har krævet et par besøg, men til sidst er det lykkedes.

Linda havde ikke før arbejdet med laserskæring eller tegneprogrammer, men har været stædig og er kommet igen flere dage for at lykkes. Hun synes, det er vildt sjovt at arbejde med, nu hvor hun kender programmet og har fået flere ideer til andet, hun kan lave.

I Tech-teket har vi stået til rådighed med hjælp og vejledning, men det har været Linda, der førte musen og lavede bordpynten.

Flere andre end Linda har skabt kreativ konfirmationsbordpynt. Det nyeste i Tech-teket er specialdesignede, lasercuttede bordkort. Det har gjort det lettere at lave et helt personligt design til de unge menneskers store dag.

Vi har set pynt med både flotte planter, musiknoder fra yndlingssangen og fodbold.


Kom selv i gang med din idé

I vores åbningstider står vi altid klar til at hjælpe dig i gang. Her er vores råd til dig, der kommer som nybegynder i Tech-teket:  

1. Sæt god tid af
Det tager tid at udvikle det, der skal laves. Om det er en 3D model eller en tegning i vores plotter, kræver alle programmerne noget efterbehandling, og derfor skal man have tid til at fordybe sig ved maskinerne.  

2. Du fører musen
Vær klar på at skulle lære noget nyt med de frustrationer, det fører med sig. I Tech-teket er det DIG, der er skaberen, og dermed også dig der fører musen.

3. Forvent flere forsøg
Selvom teknologier nu er meget præcise, er der nogle gange noget, der går galt. Mist ikke modet! Fejlene giver plads til læring og er en del af det fede ved netop et makerspace som Tech-teket.

 
Derudover er det bare at møde op med en god idé eller et ønske om at lære noget nyt.

Du kan læse mere om, hvordan du kan bruge Tech-teket her:
https://bib.ballerup.dk/makerspace/hvad-er-tech-teket

Hvis du har lyst til et introkursus, så har vi hver måned korte kurser i 3D print og Laserskæring, som kan være en god begyndelse. Bestil gratis billetter på https://bib.ballerup.dk/arrangementer 

Sidste kursus inden sommerferien er onsdag d. 21/6 og derefter igen fra d. 16. august.

Materialer