Sommer med Makerspace: Planter og natur i Ballerup

25.06.20
Vær med til at lave et Ballerup naturkort og dine egne plantepinde

I uge 28 og 31 sætter vi fokus på Vores Natur, som er et stort temasamarbejde mellem DR, Danmarks Folkebiblioteker, Danmarks Naturfredningsforening og en masse andre foreninger. Vi har allieret os med naturvejlederne i Pederstrup skoletjeneste, og sammen med dem og jer laver vi et kort over steder i Ballerup, hvor man kan finde vild mad.

Naturvejleder Camilla har allerede markeret deres favoritområder på kortet herunder og skrevet lidt om, hvad man kan finde hvornår. Så nu håber vi, at I har lyst til at vise nogle af jeres favoritområder. 

Ideen er, at vi deler vores vilde planter med hinanden i Ballerup, og at vi alle samler med måde, så der er nok til alle. Man kan dele bærkrat, snapseurter, svampe steder og frugter med mere.

Kortet er lavet som et lag oven på Google Maps. Det kender de fleste af jer nok. Hvis du vil dele et sted, skal du blot skrive koordinaterne for det “geotag”, hvor planten ca. befinder sig og sende det til os som mail eller sms. Så markerer vi det på kortet og lægger billedet op. 

Hvis du ikke er en erfaren samler, vil vi anbefale, at du henter Vild Mad-appen ned på din telefon, så du har et visuelt opslagsværk lige ved hånden. Den kan hjælpe dig med at vurdere, om det du har fundet, virkeligt er spiseligt. 

For at passe mest muligt på naturen, er det vigtigt at vide, hvad man må, og hvad man ikke må i de forskellige typer af natur. Her finder du retningslinjer for, hvad du må i de tre mest udbredte naturtyper i Ballerup kommune: SkovenDet åbne landÅer og vandløb.

Kortet går i luften mandag d. 6. juli. Vi lægger løbende nye steder på kortet over sommeren, og håber at I også vil være med.

Vi afholder også online workshops, hvor du kan lave et sæt helt personlige plantepinde til haven.

Online workshop: Plant en pind
Onsdag d. 8. juli
Onsdag d. 29. juli

Alle workshops foregår hjemmefra via Whereby, som du besøger via et tilsendt link.
Bemærk at workshopsene har begrænset antal pladser, så der skal reserveres billet her på hjemmesiden via linkene ovenfor. 

Spørgetime på Whereby
Torsdag d. 9. juli kl. 10-12
Torsdag d. 30. juli kl. 10-12