Foto af flere hvide lyspærer. Kilde: Mark Sykes / Science Photo Library

Kickstart din kreativitet

09.01.18
Mon alle kan kalde sig kreative eller er det forbeholdt nogle få talenter? Og hvad kan man gøre for at træne sine kreative evner?

Der er nogle mennesker, der går rundt og sprudler af nye idéer, tænker kreativt og lader til at se muligheder overalt. Og så er der mennesker, der tror, at det der med at få idéer, bare ikke er dem.
Hvis du hører til den sidste gruppe, eller hvis din idé-genererende nerve bare trænger til at blive kickstartet fra sin dvale, er der heldigvis masser af hjælp at hente. For det er jo sjovt at få idéer – både de fjollede, de helt urealistiske og de gode, som har potentiale til videreudvikling – og i tidernes løb er alle opfindelser begyndt med netop ”blot” en idé.

Selv kreative mennesker som arkitekter, forfattere og servicedesignere, supplerer sommetider kaffen med mere målrettede idé-genererende metoder og redskaber i deres arbejde med at skabe nyt.
Nogle af disse kan du finde på Købehavns Universitets hjemmeside, som samler og beskriver en lang række redskaber i arbejdet med idégenerering og –udvikling. Prøv også at bevæge dig rundt hos Teknologisk Instituts opfinderrådgivning Opfind.nu, hvor du blandt meget andet kan læse inspirerende historier, om hvordan en række danskere er gået fra idé til prototype.

Hvis du kunne tænke dig at læse mere om og måske udvikle dine kreative evner, kan du for eksempel tage et kig i Kreativitetens psykologi af Thea Mikkelsen, som også underviser professionelle i at træne deres kreative ”muskler”. Eller læse hvad Thomas Blachman ønsker at fortælle unge om kreativitet i Længe leve den kreative masse.

Foto: Mark Sykes / Science Photo Library fundet via e-basen Britannica Image Quest

Materialer
Reservér
  • Bog

Kreativitetens psykologi : hvad du som kreativ bør vide om dig selv og din psyke

Af Thea Mikkelsen (f. 1974) (2009)
Læs mere
Lån online
  • Ebog

Længe leve den kreative masse : beføjelser til ungdommen

Af Thomas Blachman (2017)
Læs mere
Lån online
  • Ebog

Slip kreativiteten fri : fem trin til målrettet ideudvikling

Af Josh Linkner (2011)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Idébogen : kreative værktøjer og metoder til idé- og konceptudvikling

Af Dorte Nielsen (f. 1967-03-24) (2001)
Læs mere