Flyvende start i Makerspace

07.01.20
Se Niklas første designs i bibliotekets værksted

Niklas besøgte bibliotekets værksted, Makerspace, første lørdag i januar, og allerede mandag var han tilbage for at vække sine idéer til live med maskinerne.
Fra tidligere havde Niklas erfaring med at tegne på computeren og lave filer, som skal bruges til blandt andre maskinen laserskæreren. I Makerspace fik han vejledning i, hvordan laserskæreren skal bruges og hurtigt fik han i løbet af dagen lært laseren så godt at kende, at han fik tre fede projekter i gang. 

I pink akryl med glimmer har Niklas eksperimenteret med et par øreringe. Formen er englevinger, og de hvide markeringer er graveringer, som laseren har lavet.

Man kan få  rigtig gode resultater, ved at bruge laserskæreren på akrylplastik med spejlfolie. Her har Niklas graveret spejlfolien på bagsiden af, og således kommer teksten og tegningerne frem på navneskiltet.

Et af de letteste materialer at arbejde med i laserskæring er 3 mm tykke plader af MDF, en slags hårdtpresset spånplade af træstøv. Figurerene her skal limes på en plade. At skærer dem med laserskæreren har taget under et kvarter.

Vil du også lære at laserskære?

Kom ned i Makerspace når vi har åbent og hør hvordan. Se vores åbningstider her.

De frivillige i Makerspace holder laserkursus næsten hver måned. Du finder kurserne under Det sker på bibliotekets hjemmeside.

Niklas bruger tegneprogrammet Inkscape, som kan downloades gratis fra internettet her. Det er samme program, som de frivillige underviser i på laserkurset.

Materialer