Naturvejleder Camilla og bibliotikar Rie skåler i lemonade lavet på spiselige planter fundet i Pederstrup i Ballerup Kommune

Find vild mad i Ballerup Kommune

07.07.20
Vær med til at lave et kort over spiselige planter i Ballerup

I sommerferien i Makerspace bidrager vi til temaet Vores Natur, som er et stort temasamarbejde mellem DR, Danmarks Folkebiblioteker, Danmarks Naturfredningsforening og en masse andre foreninger.
Vi har allieret os med naturvejlederne i Pederstrup skoletjeneste, og sammen med dem og jer laver vi et kort over steder i Ballerup, hvor man kan finde vild mad.

Naturvejleder Camilla har allerede markeret sine favoritområder på kortet, og skrevet lidt om hvad man kan finde her.
Så nu håber vi, at I har lyst til at vise nogle af jeres favoritområder. Ideen er, at vi deler vores vilde planter med hinanden i Ballerup, og at vi alle samler med måde, så der er nok til alle. Man kan dele bærkrat, snapseurter, svampe steder og frugter med mere.

Find kortet her. Hvis du har mulgheden så tryk på "Åbn i Mine kort".

Sådan får du dit sted på kortet
Kortet er lavet som et lag oven på Google Maps. Hvis du vil dele et sted, skal du blot skrive koordinaterne for det “geotag”, hvor planten ca. befinder sig og sende det til os som mail eller sms. Så markerer vi det på kortet og lægger billedet op, så alle andre brugere af kortet kan se det. 
Se videoen herunder for at se hvordan du finder dine koordinator med Google Maps app'en.


Send dine koordinator + billede af stedet/planten til Karen på kra3@balk.dk indtil d. 14. juli. Fra d. 15. juli skal du i stedet sende det til Mikael på mif3@balk.dk. Så lægger vi dit tip på kortet senest dagen efter.


Flere gode apps til at samle spiselige planter i naturen
Hvis du ikke er en erfaren samler, vil vi anbefale, at du henter Vild Mad-appen ned på din telefon, så du har et visuelt opslagsværk lige ved hånden. Den kan hjælpe dig med at vurdere, om det du har fundet, virkeligt er spiseligt. 
For at passe mest muligt på naturen, er det vigtigt at vide, hvad man må, og hvad man ikke må i de forskellige typer af natur. Her finder du retningslinjer for, hvad du må i de tre mest udbredte naturtyper i Ballerup kommune: SkovenDet åbne landÅer og vandløb.

Kortet går i luften tirsdag d. 7. juli. Vi lægger løbende nye steder på kortet over sommeren. Er du i tvivl om, hvordan du bruger eller bidrager til kortet, så skriv til Karen på kra3@balk.dk eller mød os i vores online rum hvert torsdag kl. 10-12 i sommerferien på ballerup.whereby.com/makerspace.