Vores kloge træer

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.08.20
Ved du hvor levende og kloge træer egentlig er? Eller at du kan være med til at udvælge særlige træer i Danmark, som du synes skal fredes for eftertiden?

Her kan du være med til at bestemme hvilke træer, der skal fredes: https://naturstyrelsen.dk/naturbeskyttelse/naturprojekter/livstraeer/

De seneste år har flere forskere formidlet deres viden om træers liv. F.eks. har Suzanne Simard forsket i de canadiske skove i 30 år. Hun har bl.a. fundet frem til at modertræer genkender deres børn og døende modertræer sender beskeder til næste generation. At træer kommunikerer med hinanden og har funktioner der svarer til vores hjerteslag, følesans m.m.
Den tyske Skovfoged Peter Wohlleben er blevet bestseller bøger om træernes “hemmelige” liv og er dygtig til at menneskeliggøre træerne på finurlig og humoristisk vis.

Du kan se DRs reportage "De kloge træer", hvor Lasse Spang Olsen udforsker træer fra mange forskellige vinkler som træers aura, reaktion på musik, samarbejde mellem robotter og træer m.m. https://www.dr.dk/drtv/program/de-kloge-traeer_147448

Du kan finde inspiration til læsning om træer for både børn og voksne herunder.