Vi elsker svampe

Hvis du også gør, så læs med her, hvor vi giver gode råd til svampejagten og tilberedningen

Efteråret er for alvor ved at være over os, og du synes måske at sensommeren har været en smule våd. Der er dog ikke noget der er så galt, at det ikke er godt for noget! De danske vilde spisesvampe elsker nemlig det våde vejr i sensommeren, så det er bare med at få svampeguiden pakket – du kan lige nå det.

Naturstyrelsens hjemmeside kan du finde gode råd om de vilde svampe, blandt andet disse 7 gode råd om svampejagt:

 

- Spis kun svampe du kender, er du det mindste i tvivl, så lad dem være.

- Spis kun godkendte spisesvampe.

- Brug kun friske svampe til madlavning,

- Begynd altid med en lille portion af en ny spisesvamp. Nogle mennesker er overfølsomme over for svampe, så hvis du kun spiser lidt, så mærker du også overfølsomheden svagt.

- Spis ikke vilde svampe i rå tilstand. Vilde svampe skal gennemsteges eller gennemkoges.

- Hvis du har mistanke om svampeforgiftning, så søg læge eller tag på skadestuen. Medbring evt. resterne af svampene eller madrester, så de kan analyseres.

- Pluk ikke svampe tæt på trafikerede veje eller industri, da svampe absorberer tungmetaller, hvilket er giftigt for kroppen i større mængder.

Når svampene er plukket, så anbefaler vi opskrifterne Torskeryg med hvidvinssauce og svampe og Biksemad med svampe. De er fra kogebogen Svampekogebogen.

Er det kantareller du har fundet, så læs Politikens råd til tilberedning i denne artikel.

Vi har desuden samlet flere lækre svampebøger, der kan bruges under og efter svampejagten.

Materialer