Velkommen til Maja!

"Jeg elsker historier, der siger noget om samfund, og hvordan mennesker agerer i dem"

Mød vores nye kollega Maja. Maja er bibliotekar og skal arbejde på Ballerup Bibliotek og på Borupgaard Gymnasium.


Jeg elsker historier, der siger noget om et givent samfund og hvordan mennesker agerer i det; fremmede kulturer, fremtidssamfund, historiske samfund eller kommentarer til det danske samfund. Fortællingerne må gerne have et overnaturligt eller symbolsk islæt, men de kan også have flotte, spændende eller vedkommende beskrivelser af den virkelige virkelighed.

Åsne Seierstad: Boghandleren i Kabul
Medrivende fortælling fortalt gennem de forskellige familiemedlemmer i en boghandlerfamilie i Kabul ved årtusindskiftet. Indlevende skildres mande- og kvinderoller og kampen for at skabe en ny tilværelse efter Taleban-styrets fald.

George Orwell: 1984
Overvågningssamfundets klassiker, der omhandler så aktuelle temaer som falske nyheder, et samfund fuld af skærme og kærlighedens magt og afmagt. Den indeholder tilmed min ubetingede yndlings-fobi-scene.

Sara Omar: Dødevaskeren
Det er barske sager, der kommer frem på papiret, når Sara Omar svinger pennen i stedet for sværdet. En tankevækkende og intens bog, som jeg synes fortæller en vigtig historie om kvinders kamp for et frit liv i Kurdistan (og Danmark.)

Mickaël Launay: Den store fortælling om matematikken – fra forhistorisk tid til i dag 
Vi tages med gennem verdenshistorien, hvor små velfortalte historier lader os forstå, hvad der har fået os mennesker til at tænke i matematiske modeller og logiske sammenhænge. Interessant læsning, som vakte min indre, slumrende matematiker til live for en stund.

A.J. Kazinski: Den sidste gode mand (tegneserie)
Et mysterium med religiøse undertoner og en politimand, som lider af ekstrem rejsefobi er nu kommet på tegneserie. Den dystre streg og spændende historie kan jeg varmt anbefale til en aften i lænestolen.

Haruki Marakami: Kafka på stranden
Fantastisk, finurlig og fabelagtig handling, hvor man blandt andet støder på en ældre herre, der kan tale med katte, et storslået bibliotek og lækre beskrivelser af Japanske steder og traditioner. En rolig bog, der skal nydes.

Tim Burton: Big Fish (dvd)
Dejlig hjertevarm film om at se livet som et eventyr. Ligesom filmens hovedperson, må man som seer igen og igen stille sig selv spørgsmålet: Kan det nu også være helt sådan, det gik til?

Kathrine Boo: Bag det evigt smukke
Bag et kæmpe reklameskilt med påskriften ”Det evigt smukke” ligger et slumkvarter, hvor bogens forfatter gennem nogle måneder har boet for at indsamle historier til denne bog. Ikke til at lægge fra dig, når du først er i gang.

 

Materialer