Tre nye, gode krimier til dit efterår

21.10.22
Litteraturformidler Susan anbefaler

Mens det suser og rusker udenfor og mens de lyse timer bliver færre og færre, er det dejligt at kunne krybe under tæppet i yndlingsstolen og kaste sig over en spændende krimi. Vores litteraturformidler Susan anbefaler disse tre spritnye bøger, rangeret efter ”uhyggelighed”:

”Nøglen til mord” er tredje selvstændige krimi i Anna Grues bestsellerserie om fru Mortensen. 
Anne-Maj Mortensen finder sit skvat af en eksmand død i luksuslejligheden ved Nykøbing Sjællands Lystbådehavn. Eksmanden har tilsyneladende begået selvmord, og ingen forstår hvorfor. Til hendes store irritation må hun påtage sig at få solgt boligen, så datteren kan få sit retmæssige arv, og det bliver en kamp med en lige lovlig smart ejendomsmægler. Men hun påtager sig også at se nærmere på eksmandens død. 
Politiets efterforskere tager som sædvanlig ikke den lidt emsige Anne-Maj alvorligt – ikke engang, da der sker lige lovligt mange mistænkelige dødsfald i byen.
En rigtig hyggekrimi om hemmeligheder, sugardating, intriger og en enkelt gravhund. 

Helt så hyggelig er Peter Mays ”Sorthuset” bestemt ikke.
Sygemeldte Fin Macleod fra Edinburghs politi sendes til sin barndoms hjemegn, den fjerntliggende, dystre ø Isle of Lewis for at opklare et mord på en tidligere klassekammerat. Den dræbte mand er Angel Macritchie, som hele livet har været så gennemført usympatisk, at alle på øen principielt kunne have begået mordet. Fin møder under opklaringen både gamle venner og fjender, samt konfronteres med sine egne dæmoner.
Den første af tre planlagte bind fra det forblæste, skotske højland med de stærke traditioner og de mange barske og tragiske baggrundshistorier. 

I ”Flammernes by” udforsker Don Winslow de klassiske temaer som loyalitet, forræderi og ære.
Et jalousiopgør udløser en blodig krig mellem den irske og italienske mafia i Providence, Rhode Island, i 1986. Meget modvilligt inddrages den 29-årige hårdtarbejdende havnearbejder Danny Ryan i kampen, fordi han lejlighedsvis er lejesvend for det irske forbrydersyndikat, der har kontrol over det meste af byen. Danny drømmer om at starte på en frisk et sted meget langt fra alting sammen med sin familie, men nu må han træde til for at beskytte dem og sine venner. 
”Flammernes by” er første del af en planlagt trilogi. 
 

Materialer