3 tegneserier om homoseksualitet
3 tegneserier om homoseksualitet

Tegneserier om homoseksualitet

19.08.20
I anledning af Pride Week, har jeg fundet 3 fantastiske tegneserier til voksne om homoseksualitet, identitet og livsførelse. Dem skal du ikke snyde dig selv for!

Alison Bechdel: "Bedemandens datter" (2007)

"Bedemandens datter" er en meget personlig beretning om identitet, opvækst og anstrengte familieforhold. Bechdel tager os med tilbage til en barndom, hvor tiltagende spændinger og usagtheder farver stemningen i familien. Som ung voksen tager hun afstand til familien, starter på universitetet og springer ud som lesbisk. Kort efter dør hendes far i en mærkelig ulykke. Hun sætter sig for at undersøge farens historie, for hvorfor var han så fremmed for hende? Hvad gik forældrenes kølige forhold ud på? Og hvad foregik der mellem faren og hans unge, mandlige bekendte bag lukkede døre? Måske havde de i virkeligheden mere til fælles, end hun ville indrømme? 

Anne Mette Kærulf Lorentzen: "Skamlebben" (2018)

41-årige Louise er kvinden, der har det hele: fire børn, stort hus og en dejlig mand, som hun skal fejre kobberbryllup med - men hun er ikke glad. Hun står midt i livet og er gået i stå og det går så småt op for hende, at hun er homoseksuel og længes efter kvinder. Hun kalder sig selv for ”homo med forsinkelse” og den selvbiografiske tegneserie ”Skamlebben” er historien om hendes spring - fra kernefamiliens skød ud af skabet, og om den skam, der følger hende på vejen.

Vivek J. Tiwary: "Den femte Beatle - historien om Brian Epstein" (2016)

Fra at spille for ludere og lommetyve på snuskede barer i Liverpool, fik den unge Brian Epstein the Beatles til at ligge på hitlister overalt i verden og omskrev reglerne for popmusikbranchen. Men hans eget liv var ikke nogen dans på roser. Epstein var skabshomoseksuel i en tid, hvor homoseksualitet blev set som noget afvigende og farligt. Epstein brugte hele sit liv på at finde et sted at høre til, men endte sine dage smertelig ensom i en alder af bare 32 år.

Materialer