Jakob anbefaler "Et fristed på engen"
Jakob anbefaler "Et fristed på engen"

Tegneseriefans anmelder #4

01.12.21
Der er også plads til tegneserie-nybegyndere på biblioteket. Her kan du møde Jakob, der lige har læst den visuelt eksperimenterende ”Et fristed på engen” af Sean Karemaker.

Uddrag fra "Et fristed på engen"

Hvad var dit første indtryk?

Det er faktisk første gang, at jeg har læst en tegneserie som voksen. Så jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til. Jeg tænkte, at det var en meget klassisk tegneserie med ruder og små talebobler. Så jeg blev lidt overrasket, da jeg kom i gang med den.

Hvad handler den om?

Den handler om overlevering af oplevelser og minder fra den ene generation til den næste. I tegneserien går Karemaker på opdagelse i morens erindringer fra en barndom på et børnehjem i Esbjerg. Gennem samtaler med moren stykker Karemaker familiens historie sammen bid for bid.   

Hvad kunne du godt lide ved den?

Den er vildt flot tegnet – men det er faktisk også det, jeg ikke kunne lide, da måden han tegner på er ret forvirrende! Men det er også meget smukt og detaljerigt – man kan gå på opdagelse og fare vild i tegningerne.

Hvad kunne du ikke lide?

Det visuelle stod lidt i vejen for fortællingen, synes jeg - det tog lidt for meget fokus. Men på en måde synes jeg også, at det er fedt, at den er så forvirrende. Den stiller krav til læseren.

Hvem skal læse den?

Jeg vil anbefale den til folk, som godt kan lidt at læse erindringsromaner og gerne vil blive udfordret lidt på mediet.

Hvad minder den om?

Det lyder lidt mærkeligt, men jeg kom til at tænke på "Twin Peaks", da jeg læste den. Stemningen er lidt den samme og Karemakers tegnestil har også noget lidt surrealistisk over sig.

Uddrag fra "Et fristed på engen"

Materialer