Tegneseriefans anmelder
Tegneseriefans anmelder

Tegneseriefans anmelder #2

01.09.21
Vi har mange inkarnerede tegneseriefans på biblioteket. Sarah har lige læst den smukke og idérige tegneserie ”I hovedet på Sherlock Holmes" af Cyril Lieron og Benoit Dahan

Uddrag fra "I hovedet på Sherlock Holmes"

Hvad var dit første indtryk?

At det er en sindssyg flot tegneserie. Forsiden har en gennemsigtig silhuette af Sherlock Holmes hoved, hvorigennem man kan se den første side af tegneserien. Så fra start af er du allerede ”indeni” Sherlock Holmes hoved.

Hvad handler den om?

Det er en meget klassisk Sherlock Holmes fortælling med højt tempo og mange ledetråde: En omtumlet overklassemand henvender sig til Holmes og Watson - han har haft black-out og har slået sig gevaldigt efter en tur i teatret. Ud over det, kom han også hjem med en lyserød dametøffel på den ene fod.

Holmes går med det samme i gang med at optrevle mysteriet, der byder på alt fra et mystisk kinesisk illusionsnummer til en død ekspedient fra et fint indkøbscenter.  

Hvad kunne du godt lide ved den?

Tegnseriens force er helt klart det visuelle. Den er så smukt og kreativt tegnet, og minder ikke om noget, jeg har set før. Som læser fortaber man sig i hver eneste side, da detaljegraden og opfindsomheden er så høj. Fortællingen var også spændende, da den først kom ordentligt i gang, og jeg glæder mig til at læse bind 2, der afslutter fortællingen.  

Hvad kunne du ikke lide?

Fortællingen var lidt sløv i starten, men kom hurtigt efter det. Tegneseriens visuelle detaljerigdom kan også forvirre læseren lidt – man skal have tungen lige i munden!

Hvem skal læse den?

Hvis du er vokset op med findebøger som ”Find Holger” og ”Flunkerne” vil du helt sikkert værdsætte tegnestilen. Jeg vil også anbefale den til læsere af krimitegneserier som ”Robert Sax”, ”Maggiy Garrison” og ” Jerome K. Jerome Bloche”.

Hvad minder den om?

Den er helt sin egen – og hvis du er interesseret i tegneserier, der gentænker genren, skal du helt sikkert læse den!

Uddrag fra "I hovedet på Sherlock Holmes"

Materialer