Spionromanens mester

Julen er ovre, temperaturen daler og det er ved at være tid til en iskold spionroman. I dén genre er der simpelthen ingen over den britiske mesterforfatter John Le Carré - som du heldigvis kan finde både på eReolen og Filmstriben!

Carré, hvis virkelige navn var David John Moore Cornwell, fik sit egentlige forfattergennembrud i 1963 med ”Spionen der kom ind fra kulden”, og denne ikoniske koldkrigsroman om spioner og kontraspioner blev startskuddet til en lang række af romaner om netop spioner og koldkrigslandenes efterretningstjenester. 


Carré var inden sin forfatterkarriere ansat ved det britiske efterretningsvæsen, MI5, og hans kæmpe insiderviden giver sig tydeligt til udtryk i hans mange romaner, og Carré var altid i sine bøger optaget af det enkelte menneskes kamp med samfundets magtfulde institutioner.
John Le Carrés spionromaner er næsten blevet en genre for sig selv. De er ikke blot spion-thrillers, men stor litteratur på allerhøjeste niveau, altid med overraskende plots og et interessant og menneskeklogt persongalleri - og så er de fleste af dem blevet filmatiseret.


Filmstriben viser flere af Carrés filmatiserede romaner, bl.a. ”Det russiske hus” med Sean Connery i hovedrollen samt ”Natportieren”, en nervepirrende god serie, instrueret af vores helt egen Susanne Bier, der får mine varmeste anbefalinger - og det heldige er, at du som Ballerup-borger har ubegrænset adgang til Filmstriben hele december måned. Derudover er der en stor samling på eReolen - både som ebøger og lydbøger. 

God fornøjelse!

Vil du vide mere om John Le Carrés karriere og bøger, så er forfatterweb stedet: 


Klik her og læs mere. 

Materialer