To see or not to see Tour de France

29.06.22
På fredag d. 1. juli starter Tour de France med en enkeltstart i København. Her får du en liste over bøger, hvis du gerne vil vide mere om Tour de France og cykling i det hele taget. Kig også ned på biblioteket, og find yderligere inspiration i vores udstilling om Tour de France.

Rytterne

Det kan være med livet som indsats, når rytterne drøner ned ad stejle bjergveje med 100 km i timen kun iført en tynd polyestertrøje. Deres præstationer er næsten umenneskelige og det både drager og facinerer. Herunder finder du en række titler, der går ind under huden på rytterne og fortæller om deres op- og nedture.

Lars Bak - hjælperytteren
Om cykelrytteren Lars Baks karriere, især som såkaldt hjælperytter, gennem mange år, men som bl.a. også førte til et dansk mesterskab i 2005.

Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje
Om cykelrytteren Jakob Fuglsangs karriere fra U23-verdensmester i mountainbike til etableret verdensstjerne med OL-sølv i landevejscykling, og også om den ensomhed og de afsavn der er nødvendige for at nå sine mål.

Hamburger - uden filter
Om Bo Hamburgers liv med cykelsporten. En fortælling om en gennemstruktureret hverdag, hvor mad, træning, søvn og doping er nøje planlagt, men også om tiden efter karrierestoppet, og om hvordan han kæmper for at forblive en del af cykelverdenen.

Engang var jeg Jesper Skibby
Han var kendt som den friske og rapkæftede cykelrytter. Åbenhjertig biografi om Jesper Skibby og hans søgen efter at finde ind til sig selv og et ståsted i livet efter afslutningen på en imponerende karriere på de europæiske landeveje.

Brødre på landevejen: fortællinger fra et liv med cykelsport
Chris Anker Sørensen og Allan Bo Andresen fortæller om opvæksten i en cykelglad familie og om deres respektive karrierer indenfor cykelsporten.

Om touren

21 etaper skal cykelrytterne gennemføre, før de kører over målstregen i Paris, og hvert år falder flere fra undervejs. Nedenstående titler handler om historien, ruten, anekdoterne, bjergene m.m.

På Touren
Reportagebog med beretninger om Touren i en periode, der ofte betegnes som cyklingens guldalder - før skandalerne og med de store mestre Coppi, Bobet, Anquetil m. fl.

Alpe d'Huez: cykelsportens største bjerg
Historien om bjerget Alpe d'Huez og dets rolle i Tour de France gennem tiden med fortællinger om berømte løb, fanatiske tilskuere og store legender.

Den gule trøje i de høje bjerge: en personlig beretning om Tour de France
Personlige reportager og essays om cykelryttere, præstationer, øjeblikke og særlige etaper i cykelløbet Tour de France.

Le Tour: 20 års Tour de France fortalt i billeder
Indbydende bog i stort format om Tour de France, som bl.a. viser store danske præstationer i "Le Tour". En appetitvækker til den store begivenhed, de tre etaper i Danmark i 2022. 

Rolf Sørensen præsenterer Tour de France
Rolf Sørensen præsenterer Tour de France med anekdoter, analyser samt samtaler med en række af Danmarks største cykeltalenter. 

Hop selv på cyklen

Vi har selvfølgelig også gode bøger til dig, der foretrækker at sidde på cyklen selv fremfor at se andre cykle fra sofaen.

Mountainbike: fra begynder til verdensmester: få teknik som de bedste
Gennemgang af de mange aspekter ved at køre mountainbike, lige fra historien bag sporten, til valg af cykel, vejledning i køreteknikker og træning samt interviews med de bedste danske ryttere gennem tiderne.

Racercykel træning: i topform til motionscykling, alpe-cross, cykelmaraton
Træningsmetoder og råd til cykelryttere fra den grundlæggende viden om træning og til færdige træningsplaner.

 

Oprindeligt skrevet af bibjh, Horsens Bibliotek

 

Materialer