Rigtig gode sommerferiebøger!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.06.21
Vi anbefaler en stak super bøger til din sommerlæsning!

    
Shirley Jackson: ”Fuglereden” (1954)

Jackson er bredt anerkendt i USA, men ikke specielt kendt i DK, hvilket er ærgerligt – hun har inspireret store forfattere som Joyce Carol Oates og Stephen King, samt vores egen Leonora Christina Skov. 
Det er ikke tilfældigt, at Jacksons hovedpersoner tit er kvinder, der er fanget i familiære relationer og sociale forventninger og hvis største drømme er at være alene og få fred - Jackson selv var hjemmegående mor til 4 børn og gift med en uhjælpsom mand. 
I ”Fuglereden” hylder Jackson den usympatiske og komplicerede kvinde og insisterer på at udforske kvindens indre liv og nuancerende, besværlige og kærlige forhold til andre kvinder. 

 

Karoline Stjernfelt: ”Kongen” (2015)

Karoline Stjernfelt har taget den danske tegneserieverden med storm. Som blot 19-årig gik hun i gang med det ambitiøse trebindsværk ”I morgen bliver bedre” om det dramatiske trekantsdrama mellem Christian d. 7, Caroline Mathilde og livlægen Struensee.

Stjernfelt har en sirlig og detaljerig tegnestil og hun er eminent til portrættere menneskelig følelser og udtryk. Det er bare en serie, der skal læses!

 

Lydia Sandgren: ”Samlede værker” (2021)

Martin Berg er en middelklassefyr i Göteborg med store litterære ambitioner. Han kæmper et helt liv med sine forfatterdrømme, men evner det ikke og bliver i stedet forlægger. Gustav er hans bedste ven og en gudsbenådet kunstmaler. Cecilia er et akademisk geni, Martins kæreste og Gustavs muse. 
Dette trekløver bevæger sig igennem et liv med store drømme, børn, druk, kærlighed og alt det andet et menneskeliv byder på. ”Samlede værker” er årets store svenske sensation og den kan virkelig anbefales. Den er noget så sjældent som en page-turner af høj litterær kvalitet. 

 

Alessandro Perissinotto: ”En grim lille historie” (2017)

Anna er arbejdsløs psykolog og som om det ikke var slemt nok er hun også lige blevet skilt. Hun bor i sin afdøde bedstemors lejlighed i Bergamo og aner ikke hvad der skal blive af hende. Midt i sin krise møder hun en hovedrig kvinde fra Milano som giver hende en mystisk opgave: Hun skal finde ud af, hvad der er sket med en afdød, ukendt søster. Milliardæren skriver en kæmpe check til Anna og så er opklaringen i gang!
Nyd denne kloge, lille krimi i solen og prøv at gætte med undervejs!