Podcasts der gør os klogere på køn

19.02.21
Lyt med, når det passer dig

Som opvarmning til Kvindernes kampdag giver vi her en række bud på podcasts, der gør os klogere på køn, ligestilling og relationen mellem mænd og kvinder. Klik dig videre her til vores arrangement på Kvindernes Kampdag
Hvis du vi lytte til Ballerup Bibliotekernes helt egen podcast, så lyt med ved at følge dette link: Det vi læser

Manderegler
Debattør Emma Holten og journalist Anders Haahr Rasmussen taler om mænd og kvinders indbyrdes relationer. På en både sjov og tankevækkende måde tager de udgangspunkt i den populære filosof Jordan B. Petersons bestseller "12 regler for livet", som har opnået en stor læserskare af unge mænd over hele verden. 
Link til podcasten Manderegler

Hej Søster!
Sangeren Fallulah er vært på denne podcast, der handler om kvinders vilkår i arbejdslivet og familien. I podcasten taler hun med debattører, iværksættere og musikere om, hvordan det er at være kvinde i et mandefag, hvordan man bekæmper skadelige kropsidealer og hvordan kvinder kan stå sammen om at opnå en bedre løn. 
Link til podcasten Hej Søster! 

Hankøn
En åbenhjertig og ærlig podcast om moderne mænds selvbillede, deres ståsteder i relationen til kvinder, familie og venner. Mikkel Braginsky taler med kendte danske mænd om, hvordan de påtager sig deres mandeidentitet og hvilke konsekvenser, det har for deres relationer.
Link til podcasten Hankøn

Kom du?
Marie Louise Tüxen inviterer en række eksperter inden for i denne podcast om krop og kvindelig seksualitet. Det handler om udeblevne orgasmer, om den meget sene anatomiske opdagelse af klitoris og om kropsskam på tværs af generationer.   
Link til podcasten Kom du?

Nu vi snakker om det
Denne podcast er styret af tre unge mænd, der kaster sig ud i at tale om dét, unge mænd sjældent taler om offentligt. Podcasten indeholder værternes hudløst ærlige samtaler og dækker alle spektre på følelsesregistret fra ulykkelig kærlighed til potensproblemer. ”Nu vi snakker om det” kan minde om en maskulin udgave af den meget populære podcast ”Fries Before Guys”, som er produceret af to unge kvinder.
Link til podcasten Nu vi snakker om det
Link til podcasten Fries Before Guys