Podcast: Nye faglitterære anbefalinger

21.04.20
I andet afsnit af Ballerup Bibliotekernes nye podcast, ”Karantæneklubben”, handler det om den spanske syge, og hvordan man kan bruge biblioteket til at gå på historisk skattejagt.

I andet afsnit af Ballerup Bibliotekernes nye podcast, ”Karantæneklubben”, handler det om den spanske syge, og hvordan man kan bruge biblioteket til at gå på historisk skattejagt.
Hvordan reagerede myndighederne i 1918 på den spanske syges ankomst til Danmark? Og hvordan har vores erfaringer med den spanske syge påvirket den måde vi i dag angriber Corona-virussen på? Lyt til det nye afsnit af podcasten ”Karantæneklubben” herunder, hvor faglig formidler Kasper Timm Tornbjerg tager udgangspunkt i bibliotekets digitale ressourcer, og præsenterer en håndfuld kilder der kan besvare de ovenstående spørgsmål.

”Karantæneklubben” er Ballerup Bibliotekernes nye podcast, hvori du får anbefalinger og inspiration til både skøn- og faglitterære læseoplevelser mens biblioteket er Corona-lukket. Du kan lytte til podcasten via afspilleren herunder, eller finde den på Spotify, Deezer, Podcast Addict eller Podchaser.

Du finder bibliotekets digitale ressourcer under fanen ”eBib”, men du kan også søge kilderne frem i søgefeltet øverst på siden. Herunder finder du en liste med de kilder, der nævnes i podcasten, og som låner hos os kan du selv finde dem alle sammen. Du kan enten finde databasen, der giver adgang til kilden, eller blot bruge søgefeltet øverst på siden til at finde den.

Husk at du skal være oprettet som låner, bosat i Ballerup Kommune, og logget ind på hjemmesiden for at kunne tilgå vores digitale ressourcer.

 

”Den spanske syge”. Artikel fra Politiken 24. marts 2020 af Camilla Stockmann

Du har adgang til denne artikel gennem databasen Infomedia.

Tommy Heisz: ”Den spanske syge – da historiens mest dødbringende epidemi kom til Danmark.” Politikens forlag, 2018

Denne bog om den spanske syge kan lånes som eBog og lydbog gennem E-Reolen.

Notitser fra Horsens Folkeblad, 19. juli 1918 OG Ringsted Folketidende, 21. oktober 1918

Du finder lettest disse kilder ved at logge ind på databasen Mediestream gennem biblioteket. Herefter kan du fx søge ”Horsens folkeblad” og bruge kalenderikonerne under søgeboksen til at afgrænse til 19. juli 2018.

”’Be careful’: Spain’s last 1918 flu survivor offers warning on coronavirus”. Artikel fra The Guardian 22. marts 2020 af Ashifa Kassam.

Du kan læse de sidste to ugers udgaver af The Guardian igennem PressReader. Denne artikel er mere end to uger gammel, men kan findes på The Guardians egen hjemmeside her.

 

 

 

Materialer