Nye bøger med masser af stjerner

Fem nye bøger med masser af stjerner

I denne måneds anmelderfavoritter kan du få et indblik i livet som hhv. muslim i Frankrig, retsmediciner i Danmark eller udsendt til en anden planet.

”Storebror” af Mahir Guven
Gennem 41 kapitler taler to muslimske brødre om deres kamp for at navigere i Frankrigs multikulturelle samfund.

"Mahir Guvens ' Storebror' er romanen, man skal læse, hvis man vil om bag overskrifterne om ghettoisering og radikalisering i Macrons Frankrig. Det er rasende interessant læsning." 5/6 hjerter – Politiken. 

”117 måder at dø på” af Hans Petter Hougen
Hvad laver en retsmediciner og måske endnu vigtigere, hvordan udfører de deres arbejde? Få her svarene på begge spørgsmål, når du kommer med retsmediciner Hans Petter Hougen på arbejde.

”Retsmedicineren Hans Petter Hougen har skrevet en både vidende og veloplagt bog om det at skære i lig for at finde ud af døden. I livets tjeneste.” 5/6 hjerter – Politiken.

”Spræng fabrikken” af Malte Tellerup
Nanna, Martin og Rasmus planlægger at sprænge fabrikken Cheminova i luften. De er klima- og miljøaktivister helt ind til benet, og angrebet på Cheminova er bare første skridt i kampen.

”Malte Tellerup skriver så godt om et angreb på Cheminova, at man som læser er tæt på at føle sig medskyldig – som en sabotør. En litterær eksplosion!” 5/6 hjerter - Politiken.

”Besættelse” af Lasse Holm
Historisk krimi, der foregår i 1940, hvor to mennesker i København får betydning for den nærtstående besættelse af Danmark. Et ellers umage par forfølger spor, som ingen andre tager seriøst. Det bringer dem meget tæt på at forhindre den tyske besættelse. 

”Det er en krimi, der med sikker hånd fordeler patina og videreudvikler det autentiskes muligheder ind i det fiktive, og med smæld i plottet lige til sidste side.” 5/6 stjerner – Jyllands-Posten. 

”Mørkets venstre hånd” af Ursula K. Leguin
Genly Ai er udsendt til planeten Gethen, hvis beboere har en flydende opfattelse af køn. Her brydes han med sin egen kulturelle opdragelse, sin psykologi og sine følelser, mens han prøver at forstå deres samfund.

”'Mørkets venstre hånd' er kultforfatteren Ursula K. Le Guins gennembrudsroman fra 1969, og her 50 år senere holder forfatterens radikale diskussion af kønnets indvirkning på og betydning for kultur og samfund sig dugfrisk.” 5/6 stjerner – Berlingske Tidende. 
 

Tags
Materialer