Nu kan du læse masser af historiske aviser på din computer eller tablet

20.04.20
I tæt samarbejde med bl.a. Copydan tilbyder vi sammen med Det Kongelige Bibliotek nu fri online adgang til de ejerløse aviser, ca. 6,5 millioner avissider. Dermed kan alle læse i ca. 13 millioner avissider hjemmefra.

Ballerup Bibliotekerne har købt udvidet adgang til de såkaldt ejerløse aviser i Mediestream, som vores brugere har kunnet læse via bibliotekernes computere eller via vores trådløse adgang. De sidste par uger har nedlukning p.g.a. coronakrisen gjort det umuligt at få adgang til at læse i de ca. 6,5 millioner avissider.
 

Efter aftale med rettighedshaverne er der åbnet for fri online adgang hjemmefra for alle. Du kan nu læse i 67 aviser udgivet i perioden 1921-2002, bl.a. Aktuelt, Land og Folk, Nationaltidende, Aalborg Amtstidende og Fyns Venstreblad. Det svarer til mere end seks millioner avissider. Desuden er der stadig fri adgang til aviser udgivet før 1921, i alt ca. 6,5 millioner sider. Det betyder, at du nu har online adgang til at læse i ca. 13 millioner avissider hjemmefra. 

Du finder aviserne her.
 

God fornøjelse!
 

Vi siger tak til Dansk Journalistforbund, Danske Medier, Copydan Tekst og Node samt Kulturministeriet for stor velvilje og hurtig indsats med at gøre det muligt at lukke op for alle under coronakrisen.

Der er åbent for adgang, så længe folkebibliotekerne er lukkede, dog minimum frem til 27. juni 2020.