Plakat for kampagnen

Med andres ord

21.08.19
Danmarks biblioteker og DR indsamler danskernes yndlingscitater

”Jeg er sensibel som en aktie” 

Citatet stammer fra Lars Skinnebachs digtsamling I morgen findes systemerne igen. Jeg har altid godt kunne lide skapheden i metaforen og ikke mindst det overraskende i at koble det store globale pengesystem med et menneskes følelsesliv. 

Har du et citat fra dansk skønlitteratur, som du holder af? Har du måske ligefrem et yndlingscitat? I august og september sætter Danmarks Biblioteker og DR gang i kampagnen Med andres ord. Vi indsamler danskernes yndlingscitater frem til den 30. august og efter en afstemning kårer vi den 12. september Danskernes Yndlingscitat.

Skriv dit yndlingscitat i formularen på yndlingscitat.dk og det kan være at dit citat bliver udråbt til at være Danskernes Yndlingscitat. Citatet kan være fra børnebøger, digte, romaner og eller andre bøger.

Du kan også komme ned på Ballerup Bibliotek og skrive dit yndlingscitat, så bliver det en del af vores udstilling, som viser hvilke citater, der gør størst indtryk i Ballerup og omegn.

Blandt alle de indsendte citater udvælges en pulje, som går videre til finalen. Herefter kan alle danskere stemme om hvad, der skal være vores yndlingscitat.