Mand holder et kompas

Læsekompasset: Bibliotekernes nye inspirationsportal

25.07.19
Læsekompasset er bibliotekernes nye værktøj, som guider dig til gode læseoplevelser, der passer til dine behov.

Bibliotekernes nye portal, Læsekompasset, er en smart måde at få læseinspiration på. Inde på siden kan du snuse rundt i et stort udvalg af bibliotekernes skønlitteratur og biografier.

Når du søger en bog frem kan du klikke på feltet ”minder om”, og siden vil foreslå andre bøger med samme tematik, stemning eller genre. I søgefeltet kan du også lave selvstændige søgninger på fx forfatterskab, længde, sværhedsgrad og tematik. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

En rigtig god funktion ved Læsekompasset er, at du kan samle de bøger, der har vakt din interesse på dine egne personlige lister. Når du klikker dig ind på listen har du samtidig mulighed for at bestille bøgerne hjem til dit sædvanlige afhentningssted. For at du kan benytte den service skal du være logget ind. Du skal bare klikke på ”Log ind”, vælge Ballerup Bibliotek og logge på med din normale bibliotekskonto.

Hvis du er helt bidt af bøger, kan du også lave offentlige lister med anbefalinger til andre brugere. På den måde kan dine gode læseoplevelser nå frem til nye interesserede læsere, ligesom du kan lade sig inspirere af andres lister.

På Ballerup Bibliotek har vi en stander med Læsekompasset ved siden af caféen. Her kan du selv, eller sammen med en bibliotekar, gå på opdagelse i portalen. Prøv også siden af her 

Læsekompasset er stadig i udviklingsfasen og visningerne fungerer bedst i Chrome-browseren. På hjemmesiden har du mulighed for at indsende forslag til forbedringer, så brugeroplevelsen bliver endnu bedre.

God fornøjelse!