Kongehuseksperterne anbefaler

D. 6. april kan du nyde et glas bobler til en royal aften med to kongehuseksperter, men inden da kan du får en direkte anbefalingen fra dem

Husk at få købt din billet til foredraget om Dronningen og resten af kongehuset, når vi fejrer Dronning Margrethe 50-års regeringsjubilæum sammen med forfatterne og kongehuseksperterne Gitte Redder og Karin Palshøj.
Læs mere om aftenen og køb din billet HER

Vi har spurgt dem hvad de selv har elsket at læse og du får deres anbefalinger lige her:
 

Gitte Redder anbefaler Richard Flanagans roman ’Den smalle vej til det dybe nord’
Bogen modtog Man Booker Prisen i 2014 og er en rørende og bevægende skildring af krig og barsk overlevelse, kærlighed og tilgivelse. Vi lærte forfatteren at kende, da vi besøgte kronprinsesse Marys fødeø Tasmanien, hvor Flanagan også stammer fra.

Karin Palshøj anbefaler Kirsten Thorups roman: ’Indtil vanvid, indtil døden’
En bog uden afsnit eller kapitel, men det glemmer man lynhurtigt, når man bliver suget ind i fortællingen om Harriet. Hendes mand kæmper på tysk side under 2. verdenskrig, og selv om Harriet oplever krigens rædsler på nærmeste hånd, insisterer hun på at været loyal mod sin mand og forholde sig neutral til nazismen.

Gitte og Karin anbefaler Thorkild Hansens ’Samtale med Dronning Margrethe’
Som forfattere af kongelige bøger, læser vi selvfølgelig også, hvad andre skriver, og især hvad dronningen fortæller til andre, og vi vender ofte tilbage til denne bog. Thorkild Hansen var en anerkendt og berømmet forfatter (bl.a. trilogien 'Slavernes kyst', 'Slavernes skibe' og 'Slavernes øer', der indbragte ham Nordisk Råds Litteraturpris), og det er en fryd at følge samtalen mellem disse to kulturelt begavede mennesker.

Materialer