Kender du til mulighederne for ”Kviklån” og "Her og nu"-lån?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.11.18
Har du oplevet, at der er lang ventetid på de populære bøger?

Er det tilfældet, kan du være heldig at finde bøgerne på hylderne med materialer, der kan lånes som ”Kviklån” eller ”Her og nu”-lån. Det er eksemplarer af populære titler, men disse eksemplarer er ikke mulige at reservere. Der er ingen begrænsning på hvor mange ”Kviklån” eller ”Her og nu”-lån, som kan foretages med samme lånerprofil. Materialerne kan dog ikke genlånes. 

”Kviklån” kan lånes i 14 dage.
”Her og nu”-lån kan lånes i 31 dage. 

Læs mere om lånetiderne på de forskellige materialegrupper:
https://bib.ballerup.dk/lånetider

Vi har samlet et lille udpluk af materialer, der kan lånes som ”Kviklån” eller ”Her og nu”-lån:

”Smaragdsliberen” af Anne-Cathrine Riebnitzsky 
Jødedom, islam, kristendom og ateisme mødes i historien om smaragdsliberen Pierre, der har en nærdødsoplevelse. Hans datter Zara er kunsthistoriker på en farlig rejse i Georgien og hans bedste ven frygter for sit radikaliserede barnebarn.

”Vi kunne alt” af Helle Merete Pryds 
Merle vokser op i 1970'erne i Værløse. Hun har det svært i skolen og derhjemme, hvor familien er ved at gå i opløsning med en syg mor og en ustabil far.

”Guds bedste børn” af Morten Pape
En ung mand bliver dræbt på Holmbladsgade på Amager af to andre unge. Nogen tror motivet er racistisk, andre at det er umotiveret vold. Men helt sikkert er det, at alle implicerede har et hårdt liv.

”Kort over Canada : noveller” af Dorthe Nors
Noveller. Dansk novellesamling om menneskelige længsler og afgrunden lige foran vore fødder.

”Mægtigere end sværdet” af Jeffrey Archer
Familien Barrington/Clifton slikker sårene efter at en IRA-bombe sprang under MV Buckinghams jomfrurejse. Harry kæmper indædt for at få en russisk forfatter løsladt fra fængslet og både Emma og Sebastian tager kampen op imod familiens mange fjender.

”Den, der lever stille” af Leonora Christina Skov
Forfatteren Leonora skriver efter sin mors død historien om sit liv med moderen og uden moderen. Moderen som aldrig ville acceptere at hendes datter er lesbisk.

”Hvad man ikke dør af : Helle Thorning-Schmidt fortæller sin historie” af Helle Thorning-Schmidt og Nina Munch-Perrin 
Danmarks første kvindelige og nu forhenværende formand for Socialdemokratiet og statsminister, Helle Thorning-Schmidt (f. 1966), fortæller om sit liv og karriere - fra barndommen i Ishøj til toppen af dansk politik. Baseret på en række samtaler med Thorning-Schmidt, hendes familie og venner samt kolleger gennem tiden

Materialer