Jordbærkage med Annemette Voss

Vi har spurgt den tidligere vinder af Den Store Bagedyst, Annemette Voss, hvilken kage hun er særligt glad for og svaret var: Jordbærkage!

Og her er opskriften så på verdens lækreste jorbærkage:
 

Hermed den bedste jordbærtærte-opskrift

Den kan bages som én stor tærte på ca 28 cm i diameter eller som 6 små tærter.

6 små eller én stor tærte.
Sværhedsgrad: lidt svær

Mørdej
180 g hvedemel
100 g blødt smør
90 g flormelis
1 æg str. M

Mazarinmasse
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan – stuetemperatur
100 g blødt smør
2 æg, str M/L

Vaniljecreme
20 g maizena majsstivelse + 1/2 dl sødmælk
1/2 polynesisk vaniljestang
50 g hvidt sukker
et nip salt
2 æggeblommer
1,5 dl sødmælk

I øvrigt
70 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde til cremen
24 flotte danske jordbær
2 spsk æblegelé
pistacienødder

Følg min jordbærtærteopskrift:

Mørdej
Bland smør, hvedemel og flormelis til det ligner brødkrummer. Saml dejen med ægget. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Læg dejen på køl dækket til med husholdningsfilm i en halv time. Lav mazarinfyldet.

Mazarinmasse
Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange til massen er helt ensartet og uden klumper. Ælt til sidst æggene i massen ét ad gangen.

Udrul mørdejen i et tyndt lag mel og beklæd fire små tærteforme med dejen. Formene måler ca 8-9 cm i diameter. Tryk dejen godt fast langs kanterne og fjern overskydende dej. (Der vil være mørdej til overs, det kan gemmes i en uges tid på køl)

Fyld mazarinmassen i tærtebundene inden de bages. Bag bundene med mazarinfyld ved 190 grader ca. 20 min til tærterne er gyldne på overfladen. Tag dem ud af ovnen. Lad tærterne køle af på hovedet på et stykke bagepapir. Når tærterne er kølet lidt af fjernes formene.

Vaniljecreme
Rør maizenaen ud i 1/2 dl sødmælk. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Bland maizena-mælken sammen med vaniljesukker, sukker, salt og æggeblommer. Kom 1,5 dl sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og varm det op til kogepunktet. Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og slår tydelige bobler. Den skal koge et minuts tid mens du fortsat pisker kraftigt. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på. Kom cremen ud på en tallerken for at opnå en stor overflade og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl i ca. 1 time til cremen er HELT kold.

Hak chokoladen groft og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Smør den i et jævnt lag ud på overfladen af de afkølede tærter. Sæt tærtebundene på køl igen til chokoladen er størknet.

Pisk den kolde vaniljecreme lind. Pisk fløden til sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med den afkølede vaniljecreme. Fordel cremen ovenpå kagerne med lidt afstand til kanten.

Rengør jordbærrene og del dem i halve. Dekorer kagerne med bærrene.

Smelt æblegeléen ved lav varme og pensl jordbærtærterne med geléen. Drys med hakkede pistacienødder. Kagerne kan holde sig i ca. to dage på køl.

Velbekomme!

Materialer