Billede af Jens Andersen
(c) Fotograf Franne Voigt

Jens Andersen vinder Læsernes Bogpris 2019

12.04.19
Jens Andersen vandt med biografien om den unge Kim Larsen

Læserne har talt. Jens Andersen vinder Læsernes Bogpris 2019 for biografien ”Kim Larsen – mine unge år”.

Prisen blev uddelt torsdag den 11. april ved Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Esbjerg Musikhus. Med prisen følger en check på 100.000 kr.

Det er 16. gang, at Danmarks Biblioteksforening og Berlingske i samarbejde med de danske folkebiblioteker uddeler Læsernes Bogpris.

Litteratursiden.dk skriver bl.a. om bogen:

”Portrætkunstneren Jens Andersen gik i gang med at interviewe Danmarks nationalskjald i foråret 2018. De nåede til begyndelsen af Gasolintiden.

Her slutter historien desværre, men vi får meget med. Fra 50'ernes København, venskaber, forelskelser, højskoleophold, første ægteskab og barn, dannelsen af Gasolin og hippietiden på 70'ernes Christianshavn.

Selvfølgelig skulle netop Jens Andersen skrive Larsens erindringer. Eller måske nærmere samle og strukturere dem, Larsen kunne jo selv.

Det er et meget personligt og fint portræt af en romantiker og fritænker, fra han kom flyvende med storken efter krigen til han fik masser af succes som forsanger i Danmarks mest populære rockorkester i begyndelsen af 70'erne.

Man kan høre Kim Larsen tale, når man læser bogen. Det er som at sidde med i køkkenet i Odense, og man kan jo selv skænke sig et glas portvin, mens man læser.

Kim Larsen er en levende historiefortæller, altid med et lille hip til samfundet og ikke mindst sundhedstyranniet.”.

Stort tillykke til Jens Andersen med Læsernes Bogpris fra Danmarks Biblioteksforening, Berlingske, landets folkebiblioteker og læsere fra hele landet!

Fakta om Jens Andersen:

Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur, foredragsholder og forfatter til prisbelønnede biografier om bl.a. Thit Jensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Dronning Margrethe, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik. 

Jens Andersen er født i Glostrup, og opvokset i Hvidovre og Bagsværd. Han er gift og har tre børn.
Tidligere arbejdspladser omfatter Kristeligt Dagblad, Politiken, Weekendavisen samt Berlingske, hvor han af to omgange har været litteraturredaktør.

Forfatterportræt om Jens Andersen på Litteratursiden

Anmeldelse af "Mine unge år" på Bibzoom - bibliotekernes digitale musiktjeneste

Anmeldelse af "Mine unge år" på Litteratursiden

Du kan bestille bogen her på siden.

Fotografiet er bragt med tilladelse af fotografen Franne Voigt.

Materialer