Foto: Keld Navntoft / Scanpix / Forfatterweb

Jeg håber, der er bibliotek i paradis

11.05.21
Præsten, forfatteren og læseren Johannes Møllehave er død efter længere tids sygdom.

Kærlighed til sproget

Da Johannes Møllehave var barn, blev han klappet på hovedet af sin far, hver gang han rimede. Mange år senere har kærligheden til sproget resulteret i mere end hundrede bøger inden for mange forskellige genrer og oftest med humoren som hovedtema.

Møllehave boblede over af glæde ved livet, sproget, kunsten, kærligheden, digtningen, og han kunne øse af en enorm belæsthed og overblik, når han holdt foredrag eller prædikener, når han gav interveiws, og når han skrev sine bøger med refleksioner over livet og døden, kærligheden og mørket.

Med mere end en million solgte bøger har Møllehave skrevet sig ind i mange danskeres hjem og blandt andet modtaget litteraturprisen Danskernes Yndlingsforfatter og De Gyldne Laurbær.

Jeg håber, der er bibliotek i Paradis

Johannes Møllehave blev kendt som præst, forfatter, digter, debattør, foredragsholder og provokatør.

Han blev teologisk kandidat i starten af 1960erne og fungerede siden som præst flere steder, blandt andet i Vridsløse Statsfængsel.  Sideløbende skrev han på et omfangsrigt forfatterskab.

Efter flere blodpropper og en hjerteoperation, måtte Johannes Møllehave holde op med at holde foredrag i 2008.

I den forbindelse, gav han et interview til Kristeligt dagblad.
Her talte han bl.a. om døden. - "Jeg gør mig ikke så mange tanker om paradis. Det eneste, jeg håber, er, at der er et bibliotek, for det kan jeg ikke undvære", sagde han. Læs hele interviewet her.

Johannes Møllehave skrev over 135 bøger. Se et udvalg af dem  herunder og gå på opdagelse i hans bøger og artikler ved at søge på "Møllehave" her på siden. 
Johannes Møllehave blev 84 år.  

Oprindeligt skrevet af lisehan, Høje-Taastrup Kommunes Biblioteker.

Materialer